Kırmızı Et Üretimindeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kırmızı Et Üretimindeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri Toplantısı Yapıldı

Kırmızı Et Üretimindeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri Toplantısı Yapıldı

Elazığ İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından, kırmızı et üretimindeki sorunlar ve çözüm önerileri toplantısı düzenlendi.

26.05.2016 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ İli ve İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından, kırmızı et üretimindeki sorunlar ve çözüm önerileri toplantısı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Arif Erol ve davetliler katıldı.

Elazığ'da 783 üyelerinin olduğunu belirten Kırmızı Et Üreticileri Birliği Arif Erol, "Birliğimiz Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile üretici arasındaki köprüyü oluşturmaktadır. 2015 yılı itibariyle mevcut 16 bin 130 adet sığır besisi bulunmaktadır. Desteklenen hayvan sayısı 19 bin 536 adettir. Bu desteklemeler sonucu 3 milyon 370 bin TL para desteği olmuştur. Toplam 10 bin 966 adet kesim yapılmış olup toplamda 2 milyon 958 bin 647 kilogram kafkas et üretimi yapılmıştır" dedi.

Elazığ ilinin tarım ve hayvancılık kenti olduğunu söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan ise, "Biz 26 bin hektar tarım, 25 bin hektar çayır mera alanı olan bir tarım şehriyiz. Hayvancılık ile ilgili uygulamalı olarak yapmış olduğumuz tespitler neticesinde ilimizde 75 bin dişi, 40 bin erkek olmak üzere toplamda 115 bin civarında büyük baş hayvanımız 430 bin koyun 63 bin keçi olmak üzere totalde 490 bin civarında küçükbaş hayvanımız bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Ben kendimi üreticinin yerine koyduğumda, hayvanı kaça aldım, ne kadar yem yedirdim ve kaça sattığımı düşünürüm. Sonuçta kar mı, zarar mı ettim. İnanıyorum ki bütün üreticileri esas itibariyle bağlayan budur. Biz buna bir malın girip çıkıncaya kadar verimliliği diyoruz. Aldığımız hayvan, satıncaya kadar ona harcadığımız para bundan ne kadar verim elde ettiğinizi gösteren orandır. İnanıyorum ki Tarım Bakanlığımız güzel çalışma ve desteklemeler yapıyor. Neticede kırmızı et üreticilerimiz ne kadar kazanırlarsa bu sektör o kadar gelişir" diye konuştu.

AK Parti hükumeti olarak 2002 yılından itibaren tarım, hayvancılık ve her alanda ülkeye hizmet etmenin gayreti içerisine olduklarını söyleyen AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ise, şunları kaydetti:

"Bugün tarım ve hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimize 14 yıl boyunca vermiş olduğumuz destekleri bugünden sonrada devam ettireceğiz. Türkiye'de tarım ve hayvancılığın klasik yöntemlerden kurtulmaya başladığı 14 yılı yaşıyoruz. Özellikle hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin de klasik ahırcılıktan teknolojiyle buluşan çalışmaya yönelmeleri gerekiyor. Bu konuda hükumetimiz çiftçimize her türlü desteği vermeye devam ediyor ve bundan sonrada vermeye devam edecektir."

Hayvancılığın Elazığ'da önemli bir sektör olduğunu dile getiren AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, "AK Parti hükumeti olarak 2002 yılından beri tarım bizim için önemli ve vazgeçilmez sektörlerimizden biridir. Biz çiftçimizi, hayvan üreticimizi düşünmek zorundayız. Çiftçimizin sıkıntılarını, problemlerini iktidara geldiğimiz zaman biliyorduk" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırmızı Et Üretimindeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement