Kırmızı Ette İthalat Önerisi - Son Dakika
Güncel

Kırmızı Ette İthalat Önerisi

Kırmızı Ette İthalat Önerisi

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman, kırmızı et konusunda sıkıntı çekildiğini belirterek, "Elinde hayvan olanlar kesime göndermiyor.

04.03.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman, kırmızı et konusunda sıkıntı çekildiğini belirterek, "Elinde hayvan olanlar kesime göndermiyor. Acilen canlı hayvan ithalatının önü açılmalı. Fiyatları dengelemek için ithalat şart" dedi.

Kırmızı et konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Bülent Arman, her gün 50 kuruş fiyat artışı olduğunu söyledi. Et ve Balık Kurumu'nun Bosna Hersek menşeli taze ve dondurulmuş karkas ile kemiksiz sığır eti ithal etmesinin ülkede görülen et sıkıntısının fotoğrafını yansıttığını dile getiren Arman, şöyle dedi:

"Ülkenin hayvancılık politikasında yanlışlıklar var. Geçen yıl 17.50 TL olan karkas etin fiyatı 23.50 TL'ye yükseldi. Hiçbir sektörde yüzde 40'a yakın fiyat artışı yaşanmamıştır. Acilen canlı kesime hazır hayvanın ithal edilmesi gerekir. İthalat ile sektördeki spekülatörlerin fiyat yaratmaları ortadan kalkar."

Fiyatların turizm sezonunun başlamasıyla birlikte daha da artacağına dikkat çeken Arman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elinde hayvan olanlar kesime göndermiyor. Acilen canlı hayvan ithalatının önü açılmalıdır. Fiyatları dengelemek için ithalat şart" diye konuştu. Et ve Balık Kurumu'nun fiyatları dengelemek adına kurulmasına rağmen kendisinin et ithalatı yapmasının da ilginç olduğuna değinen Arman, "Canlı hayvan ithalatının önü açılmalıdır. İthalat ile sektör nefes alır. Ancak kesilmiş, işlenmiş et asla ithal edilmemeli. Canlı hayvan ithalatı ile mezbahalar iş yapar, sektörün diğer yan kolları da çalışmış olur."

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş son dönemde patlak veren fiyat artışına etçiler ile besiciler arasındaki çekişmenin neden olduğunu söyleyerek, "Dengeli bir canlı hayvan ithalatı ile sektör nefes alabilir" görüşünü dile getirdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırmızı Ette İthalat Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • besilicilik yapmaya çalişan vatandaş: Sayın bülent arman ithalata izin verilsin diye söyleyecegine yem fiyatlari düşürülsün diye bilirsiniz masa başında olmuyor bu işler 0 0 Yanıtla
  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement