Kırmızı Palmiye Böceği Ege Sahillerini Tehdit Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kırmızı Palmiye Böceği Ege Sahillerini Tehdit Ediyor

Kırmızı Palmiye Böceği Ege Sahillerini Tehdit Ediyor

Havaların ısınmasıyla etkili olmaya başlayan kırmızı palmiye böceği, Ege sahillerinde etkili oluyor.

13.06.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Havaların ısınmasıyla etkili olmaya başlayan kırmızı palmiye böceği, Ege sahillerinde etkili oluyor. Zararlı tehdidi nedeniyle rken palmiye ağaçların Fenix türleri kurutmaya devam ediyor.

Aydın'ın sahil ilçelerinden Didim, Söke ve Kuşadası'nda özellikle sahil kesim ile şehrin ana bulvarlarında yoğun olarak dikimi gerçekleştirilen palmiye ağaçların "Fenix" türleri zarar gördüğü ve yer yer palmiye ölümlerine rastlandığı belirtildi.

İlgili tarım kuruluşlarından da destek alınarak mücadele edilmesine rağmen "Kırmızı Palmiye Böceği" tarafından zarar gören palmiye ağaçların " Fenix" türlerin yer yer kurumaya devam ettiğini ifade eden Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, hızlıca üreyen zararlının bölgeyi tehdit ettiğini belirtti.

ÖNLEM ALINMAZSA BÖLGEDE PALMİYE KALMAYACAK!

Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun ise ilçede özellikle yazlık konutların bahçelerinde çok sayıda palmiye ağaçları'nda kurumaların olduğunu, konut sahipleri kendi imkanları ile enkazı ortadan kaldırmaya çalıştığını ve zararlıya karşı önlem alınmasa bölgede palmiye ağacının kalmayacağını savundu.

Sahil bölgelerin sembolü haline gelmiş olan palmiye ağaçların ana gövdelerin taç aksamından girerek çok sayıda yumurta bırakan "Kırmızı Palmiye Böceği" önce larva olarak zarar vermeye başladığı ve kısa zamanda liflerden koza örerek zararını sürdürerek palmiye ağacını çökerttiği belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırmızı Palmiye Böceği Ege Sahillerini Tehdit Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement