Kırmızı Sandalye Öykü Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Kırmızı Sandalye Öykü Günleri Başladı

Kırmızı Sandalye Öykü Günleri Başladı

Başkentin sanat nabzını tutan Çankaya Belediyesi’nin genç öykücüleri başkentli edebiyat severlerle buluşturduğu Kırmızı Sandalye Öykü Günleri sezona başladı.

30.09.2016 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkentin sanat nabzını tutan Çankaya Belediyesi'nin genç öykücüleri başkentli edebiyat severlerle buluşturduğu Kırmızı Sandalye Öykü Günleri sezona başladı. Öykü günlerinin ilk konuğu Aslıhan Duman oldu.

Galeri Kara'da düzenlenen okuma saati ve söyleşide Duman, "Tunç ve Demir'in Masalı" adlı öyküsünü dinleyicilerle paylaştı, soruları yanıtladı

Çankaya Belediyesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği işbirliğiyle yeni öykücülere destek vermek amacıyla düzenlenen Kırmızı Sandalye Öykü Günleri, Çankaya Belediyesi Galeri Kara Kültür Sanat Merkezi'nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Yeni öykücüleri her yaştan öykü severlerle bir araya getiren etkinlikte yeni dönemin ilk konuğu Aslıhan Duman Yıldırım oldu. Gitarist Cihan Ünal'ın verdiği mini konserle başlayan okuma saati ve söyleşiye Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Başkanı Özcan Karabulut da katıldı. Etkinlik öncesinde seyircilerle öykü üzerine biraz sohbet eden Aslıhan Duman'ın öyküsünü, tiyatro sanatçısı Tansel Aytekin okudu.

Edebiyatçı mühendis

ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan ve aynı okulun Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapan Duman, edebiyata yönelik uzun yıllardır süren ilgisinin okur düzeyinden öykücü düzeyine geçmesinde Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği'nin büyük katkısı olduğunu söyledi. Çankaya Belediyesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği'nin bu tür bir edebiyat etkinliği düzenlemesinin hem genç öykücülerin ufkunu açıp onlara cesaret verdiğini hem de edebiyat severlere daha geniş bir alan açtığını kaydeden Duman'a etkinlik sonunda Kırmızı Sandalye Öykü Günleri'ne katılımı için, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen adına bir katılım plaketi takdim edildi - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırmızı Sandalye Öykü Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement