Kırmızılı Kadın" Davası - Son Dakika
Güncel

Kırmızılı Kadın" Davası

Olaylar sırasında kamuoyunda ''kırmızılı kadın'' olarak gündeme gelen Ceyda Sungur'a biber gazı sıktığı gerekçesiyle hakkında, ''görevi kötüye kullanma'' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

25.06.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında kamuoyunda "kırmızılı kadın" olarak gündeme gelen Ceyda Sungur'a biber gazı sıktığı gerekçesiyle hakkında, "görevi kötüye kullanma" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, şikayetçi Ceyda Sungur hazır bulundu. Duruşmaya gelmeyen sanık Fatih Z'yi avukatı Ayşe Hocaoğlu Memetoğlu temsil etti.

Avukat Mehmetoğlu, müvekkilinin akut bronşit hastası olduğuna ilişkin sağlık raporunu ve olay anı görüntülerinin yer aldığı CD'yi mahkemeye sundu.

Şikayetçi Sungur'un avukatı İlkay Bahçetepe ise olayda sorumluluğu bulunan diğer yetkililer hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, sağlık raporu alınması için müvekkilinin Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini talep etti.

Taleplerle ilgili ara kararını açıklayan mahkeme, yakın mesafeden sıkılan biber gazının etkilerinin tespit edilebilmesi için Ceyda Sungur'un Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi. Sorumlular hakkında yapılan suç duyurusuna ilişkin soruşturma evraklarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, olaya ilişkin tüm görüntü kayıtları ile Mülkiye Teftiş Kurulu'nun soruşturma evraklarının ise İstanbul Valiliği'nden istenmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Sungur'un suç duyurusu dilekçesi

Şikayetçi Sungur'un, avukatı İlkay Bahçetepe aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu iki ayrı suç duyurusu dilekçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve dönemin Çevik Kuvvet Şube Müdürü hakkında, olaylarda sorumlulukları olduğu gerekçesiyle dava açılması talep ediliyor.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gezi Parkı eylemleri sırasında, 28 Mayıs 2013'te İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü civarında çok sayıda göstericinin katılımıyla eylem yapıldığı belirtilerek, gösteriye katılmak amacıyla olay yerine giden Ceyda Sungur'a ve etraftaki bazı kişilere, herhangi bir uyarı yapılmadan Fatih Z. tarafından biber gazı sıkıldığı kaydediliyor.

İddianamede, şüphelinin biber gazını kullanırken "toplumsal olaylarda görevlendirilen personelin hareket, usul ve esaslarına dair yönerge ile göz yaşartıcı gaz silahları ve mühimmatları kullanım talimatlarına" aykırı hareket ettiği savunularak, eylemin bir bütün halinde "görevi kötüye kullanma" suçunu oluşturduğu aktarılıyor.

"Şüphelinin savunmasının oluş ve dosya kapsamına aykırı olduğu ve bu nedenle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır" ifadesi yer alan iddianamede, polis memuru Fatih Z'nin "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianameyi kabul eden İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığın "görevi kötüye kullanmak"tan Türk Ceza Kanunu'nun 257/1 maddesi kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar cezalandırılmasının istendiği ve 8 Aralık 2010 tarihinde maddeye ilişkin değişiklik yapılarak ceza üst sınırının 2 yıla indirildiğini belirterek, bu durumda davaya bakma görevinin Sulh Ceza Mahkemesi'nde olduğunu kaydetmişti.

İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vererek dosyayı gönderdiği İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi, davayı kabul ederek sanığı, 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılamaya başladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırmızılı Kadın' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor
    10:53 Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Vatandaşların Taleplerini Dinliyor

    Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek not alıyor ve gereğinin yapılması için talimat veriyor.

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.


Advertisement