Kırsal Alanda Filizlenen Umutlar ve Bilecik Dokumaları ile Hayatı Dokuyoruz" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kırsal Alanda Filizlenen Umutlar ve Bilecik Dokumaları ile Hayatı Dokuyoruz" Projesi

Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş Kur İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan, "Kırsal alanda filizlenen umutlar ve Bilecik dokumaları ile hayatı dokuyoruz" projesinin imza töreni gerçekleşti.

28.10.2014 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü ile Ziraat Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan, "Kırsal alanda filizlenen umutlar ve Bilecik dokumaları ile hayatı dokuyoruz" projesinin imza töreni gerçekleşti.

El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Tekin, El Sanatları Eğitim Merkezi'nde düzenlenen imza törende, hayvancılık ve ziraat alanında çalışan kadın ve genç bireylerin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi, aktif iş gücü temelinin oluşması için projenin uygulandığını belirterek, "Kurumlarımızın amacı, her sofraya bir ekmek vermek, bir AŞ vermek daha sonrada o ekmeği ve bu aşı büyütmek. Bizim tek derdimiz Bilecik ve çevremizdeki illerdeki gençlerimizin kollarına birer altın bilezik takmak" dedi.

İş-Kur İl Müdürü Ayhan Tozan da projenin iki aşamadan oluştuğunu ifade ederek, "İlk aşamada 18-29 yaş arası erkeklerden ahşap oymacısı, ahşap doğrama ve montaj elemanı sıhhi tesisatçı mesleklerinde 25'er kişilik olmak üzere toplam 75 kişiye kurs açacağız. İkinci aşamada "Bilecik dokumaları ile hayatı dokuyoruz" projesi. Burada da özellikle kadınlarımıza mekikli dokuma kursu düzenleyeceğiz. Bu kursumuza da 18-50 yaş arası bayanları alacağız. Özellikle kırsal kesimde yaşayanlar veya kırsal kesimden kente göç edenlerin üzerinde aralıklı olarak çalışacağız" şeklinde konuştu.

Projede, kırsal alanda yaşayan 18-25 yaş arası gençlerin el sanatları konusunda eğitilmesi ve aynı zamanda 18 50 yaş arası bayanlara mekikli dokuma eğitimi verilerek sanat ve meslek sahibi yapılmasının hedeflendiği bildirildi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırsal Alanda Filizlenen Umutlar ve Bilecik Dokumaları ile Hayatı Dokuyoruz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement