Kırsal İlçelere Duraklar Yerleştiriliyor - Son Dakika
Yerel

Kırsal İlçelere Duraklar Yerleştiriliyor

Kırsal İlçelere Duraklar Yerleştiriliyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 90 yıldır hizmetin gitmediği kırsal ilçelere enerjisi ve bütçesinin önemli bir bölümünü ayırıyor.

25.03.2015 22:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6360 sayılı Büyükşehir Yasası'yla hizmet alanı genişleyen Büyükşehir Belediyesi, 90 yıldır hizmetin gitmediği kırsal ilçelere enerjisi ve bütçesinin önemli bir bölümünü ayırıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda altyapıdan üstyapıya, kadın politikalarından çevreye, ulaşımdan park bahçeye kadar birçok alanda kırsal ilçelere hizmet götürüyor.

Belediye bu kapsamda sadece ulaşım alanında, üç ay içinde yürüttüğü çalışmalar sonucunda Diyarbakır- Bismil ve Diyarbakır Merkez- Silvan yolu güzergahına toplam 77 adet kapalı durak yerleştirdi. Ergani-Dicle-Hani-Lice-Kocaköy- Kulp yolunda bulunan 94 adet durağı da onarımdan geçirdi.

Altuğ: Çalışmalar Hızlanacak

Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ yaptığı açıklamada, Diyarbakır-Bismil Yolu'na 32, Diyarbakır Merkez-Silvan Yolu'na ise 44 adet kapalı durak yerleştirildiğini bildirdi. Ergani, Dicle, Hani, Lice, Kocaköy ve Kulp yol güzergahında bulunan toplam 94 adet durağın onarımından geçirildiğini kaydeden Altuğ, Lice'ye 50 adet trafik tanzim levhası konulduğunu belirtti. Lice'de 4,5 kilometre bordür ve 20 adet kasis, Hani'nin ana yollarında 6 kilometre bordür ve 10 adet kasis, Kocaköy'de 21 adet kasis, Dicle'de 3 kilometre bordür ve Eğil'de 3 kilometre bordürün boyandığını ifade eden Altuğ, çalışmaların mevsim şartlarının da düzelmesiyle birlikte hızlı bir şekilde süreceğini bildirdi.

Önümüzdeki haftalarda geriye kalan ilçelerin bordür ile kasislerinin boyanacağını ve yol çizgilerinin çizileceğini kaydeden Altuğ, sözlerine şöyle devam etti: " Çermik, Çüngüş, Eğil, Hazro ve Çınar yollarına yeni kapalı duraklar yapılacak. İlçelerdeki trafik tanzim levhası eksiklikleri giderilerek, flaşör ihtiyacı olan kavşaklara flaşör konulacak. Tüm kırsal ilçelerde çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülecek."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kırsal İlçelere Duraklar Yerleştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • velat: halk ekmek fırını neden açmiyorsunuz fekır fıkara ekmek yıyemiyor neden beledıye yapmıyor herhalde parası yokmu sizce 1 0 Yanıtla
  • nawdes: Ne acelen var onlarda olacak 0 0 Yanıtla

Advertisement