Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı - Son Dakika
Yerel

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Program kapsamında çifçilere yüzde 50 hibe destekli, 882 bin lira değerindeki 9 traktör, 69 da tarımda kullanılan makine ve ekipman dağıtıldı.

29.08.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibe destekli, 882 bin lira değerindeki 9 traktör, 69 da tarımda kullanılan makine ve ekipman dağıttı.

Müdürlük bahçesinde düzenlenen törene, Vali Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve daire müdürleri katıldı.

Civelek, törende yaptığı konuşmada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen makine, ekipman hibe destek programının, çiftçilere önemli katkılar sağladığını söyledi. Civelek, şunları kaydetti:

"Kırsal alanda yaşayan, geçimini tarımsal üretimden sağlayan vatandaşlarımızın daha çok tarımsal üretimde bulunmaları, daha kaliteli tarımsal üretim gerçekleştirmeleri için etkili, aynı zamanda refah seviyelerinin de yükseltilmesi içinde önemli bir destek politikasıdır. İlimizdeki hibe destek programına başvurularda önemli sayıda kadın çiftçimizin yer almasından büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Öz güveni yüksek, cesareti, yürekli kadın çiftçilerimizi özel olarak tebrik ediyorum. Tarımsal üretimde bulunan, üreten, değerlendiren, pazarlayan, ev içi rolleri gereği de tüketen bireyler olarak kadın çiftçilerimizi hibe destek programından yararlanmaları, tarımsal üretimden makine, ekipmandan yararlanmaları, onların daha iyi, etkili koşullarda, daha verimli şekilde tarımsal üretime katılmalarını sağlayacaktır."

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selim Karahan ise gelişmiş ülkelerin tarımsal stratejilerinin birim alandan ve birim hayvandan en yüksek verim temeline göre oluşturulduğunu bildirdi.

Karahan, 2007 yılından bu yana traktör dahil 505 makinenin çiftçilere dağıtıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bu yıl çiftçilerimize dağıttığımız makine sayımız; 9 traktör, 69 da ilaçlama, yem kırma, süt sağma gibi makine ve ekipmanlardır. Bu yılki çiftçilere yüzde 50 kaynak olarak kullandırdığımız miktar 441 bin liradır. Bunun bir misli kadar da çiftçi öz kaynağı kullanılıyor. Çiftçi öz kaynağının da kullanılması çok önemli. Çiftçinin cebinden para çıkınca mutlaka buna sahip çıkacaktır. Dağıtılan makineler Türk ve Yalova tarımına katkı sağlayacağı inanıyoruz."

Daha sonra kadın çiftçileri ön sıraya davet eden Coşkun, onları tebrik etti.

Karahan ve tören alanına kullandığı traktörle gelen Çınarcık ilçesine bağlı Şenköy'den çiftçi Şükrüye Buz, hibe sözleşmesini imzaladı.

Tören, 78 makine ve ekipmanın çiftçilere dağıtılmasıyla sona erdi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement