Kırsala Büyük Destek - Son Dakika
Güncel

Kırsala Büyük Destek

Kırsala Büyük Destek

Manisa Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmaya destek sağlamaya devam ediyor.

30.09.2016 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Selendi ilçesinde seracılığın geliştirilmesi yönünde yürütülen proje kapsamında incelemelerde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kırsal kalkınmayı sağlamak adına 'Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi' projesini hayata geçirmişti. Bu kapsamda Alaşehir, Demirci, Gördes, Kula, Köprübaşı, Selendi ve Sarıgöl ilçelerinden müracaat eden çiftçilerin başvuruları değerlendirilmiş ve faydalanıcı listeleri oluşturularak çiftçilerle protokol imzalanması süreci tamamlanmıştı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu da protokol imzalanan ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Selendi ilçesine giderek çiftçilerle buluştu. Gençoğlu'na Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Yılmaz Usta ve Ziraat Teknisyeni Hayrettin Okkalı da eşlik etti.

'100 Adet Sera İhalesi Yapıldı'

Selendi'de kurulan seraları incelemeye geldiklerini ve çiftçilerle sohbet ettiklerini belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatlarıyla çiftçimizin refah düzeyini artıracak, ektiği üründen maksimum fayda sağlayacak birçok proje üretiyoruz. Bu kapsamda da Alaşehir, Demirci, Gördes, Kula, Köprübaşı, Selendi ve Sarıgöl ilçelerimizde çiftçilik yapan vatandaşlarımıza yönelik 'Örtü Altı Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi' projesini hayata geçirdik. Geçtiğimiz haftalarda da bu ilçelerimizde başvuru yapan çiftçilerle protokol imzaladık. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak 100 adet 500 metrekarelik sera ihalesi yaptık ve yüklenici firma ile sözleşme imzaladık" dedi.

'Çiftçiye 1 Milyon 371 bin liralık Hibe'

Gençoğlu, "Her bir üreticiye anahtar teslim kurulacak olan sera bedeli 18 bin 290 lira olup bu tutarın yüzde 75'i olan 13 Bin 717 lirası Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilerimize hibe olarak veriliyor. Bu proje için toplam yatırım tutarı olan 1milyon 829 bin liranın 1 milyon 371 bin lirası çiftçilerimize hibe olarak verilecek. Selendi ilçesinde kurulmasına başlanan seraları inceledik. Çiftçilerimiz bu projeden ve Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine verdikleri desteklerden duydukları memnuniyeti aktardı. Biz de kendilerinin hep yanında olmayı sürdüreceğimizi belirttik" dedi.

İlçenin Projeleri Görüşüldü

Gençoğlu ve beraberindekiler daha sonra Selendi Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Karakoç ve Selendi Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kara'yı da ziyaret ederek ilçede yürütülen çalışmalar ile Selendi tarımı, hayvancılık ve kırsal kalkınma konularında yapılacak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kırsala Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparken bazıları da sahilde güneşlendi. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı
    11:43 TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken bu anket döneminde yüzde 44,16'ya, dolar/TL beklentisi ise 40,53'den 40,01 TL'ye geriledi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu.

  • Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto
    11:43 Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı düzenlenen eylemde, vatandaşlar marinanın rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi
    11:38 Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi

    Samsun'un Yakakent ilçesinde bir ikamette yapılan operasyonda, 2 adet silah ve mermiler ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, 195 tabanca fişeği, kurusıkı tabanca ve 25 kurusıkı tabanca fişeği bulunan olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Ataşehir Belediyesi 23 Nisan'da Çocuklara Özel Etkinlikler Düzenliyor
    11:37 Ataşehir Belediyesi 23 Nisan'da Çocuklara Özel Etkinlikler Düzenliyor

    Ataşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak çocuklar için birbirinden eğlenceli etkinlikler hazırladı. Atapark'ta düzenlenecek bayram kutlamasında sokak oyunları, gösteriler, yarışmalar ve birçok etkinlik yer alacak.


Advertisement