Kırşehir - Cansel'in Babası: İdamın Getirilmesi İçin Referandum Yapılsın - Son Dakika
Güncel

Kırşehir - Cansel'in Babası: İdamın Getirilmesi İçin Referandum Yapılsın

Kırşehir - Cansel\'in Babası: İdamın Getirilmesi İçin Referandum Yapılsın

Cansel'in babası: İdamın getirilmesi için referandum yapılsın Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kayseri'de öğretmeni Bayram Ö.'nün cinsel istismarına maruz kalınca intihar eden lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.'nın Kırşehir'in Kaman İlçesindeki mezarını ziyaret etti ve ailesinin acısını paylaştı.

25.02.2016 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cansel'in babası: İdamın getirilmesi için referandum yapılsın

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Kayseri'de öğretmeni Bayram Ö.'nün cinsel istismarına maruz kalınca intihar eden lise öğrencisi 17 yaşındaki Cansel Buse K.'nın Kırşehir'in Kaman İlçesindeki mezarını ziyaret etti ve ailesinin acısını paylaştı. Cansel'in babası Mustafa K., idam cezasının getirilmesi için referandum yapılmasını istedi.

Vali Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve bazı daire müdürleri birlikte Kaman'a gitti ve burada polis memuru baba Mustafa K. ve aile fertlerine başsağlığı diledi. Olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirten Vali Şentürk şunları söyledi:

"Kızımıza Allah rahmet eylesin. Başta Mustafa Bey'in, annesinin ve kardeşinin başı sağ olsun diyoruz. Taziyelerimizi ve üzüntülerimizi bildiriyoruz. Geride kalanlara sabrı celil, metanet ve güçlü iman tavsiye ediyoruz. Hepinizin bildiği gibi Cansel, daha 17 yaşındaydı. Bizim hukukumuzda 17 yaştakiler çocuk yaştadırlar, çocuk sayılırlar. Tam reşit değildirler. Bu itibarla çocukluk çağında aramızdan ayrıldı. Anne, baba isterdi ki o da yaşasın. Yaşasaydı arkadaşlarıyla beraber okulunda, derslerinde olacaktı. Okulunu bitirip, üniversiteye gidecekti ve anne-babanın en büyük arzusu çocuğunun mürüvvetini görmektir. Onu gelinlikle evden çıkarmayı düşünüyorlardı, ama öyle olmadı. Muhtemel ki kader böyleydi, böyle oldu. Onun genç yaşta kefeni, kendisine gelinlik oldu."

Bu yaştaki çocukların hassas dönemde olduğunu, en küçük şeylerin onları yaraladığını ve gönüllerinde tahribatlar açtığını belirten Vali Necati Şentürk, "Bize düşen görev, anne ve baba olarak onların ruhsal durumlarını mutlaka izlememiz gerekiyor, takip etmemiz gerekiyor. Onlardaki davranış değişikliklerine bakmamız gerekiyor. Bizim de devlet olarak yapmamız gereken şeyler var. O da okullarımıza, öğrencilerimize çok iyi sahip çıkmak. Okul çevrelerinde şiddetten, cinsel tacizden ve benzeri hadiselerden, uyuşturucudan arındırmak ve çocuklarımızı kötülüklere bulaşmaktan alı koymak da bizim görevimiz. Kızımıza Allah'tan rahmetler diliyorum. Mustafa Bey ve ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

İDAM KARARI İÇİN REFERANDUM YAPILSIN

Vali Necati Şentürk'ün başsağlığı ziyaretinde konuşan Cansel'in babası Mustafa K., Türkiye'de Özgecanların, Cansellerin canlarının yanmaması için hükümetten idam kararı için referandum yapılmasını istedi.

Gözü yaşlı baba Mustafa K., acılarının büyük olduğunu ve olayla ilgili yasal sürecin devam ettiğini belirterek, "Biz de ancak basına yansıyan şekliyle biliyoruz. Acımız büyük, bunu bilmiyorum anlayabilen var mı? Mutlaka vardır. Şu anda yasal süreç devam ediyor. Dosya içeriğini tam bilmiyorum. Benim isteğim Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu konuda referandum yapmasını ve halkın bu tür olaylarda idam cezası isteyip istemediği sorulsun. Medeni addedilen birçok ülkede idam cezası uygulanırken, bizim onlardan daha ileri olduğumuz fikrinin yanlış olduğuna inanıyorum. Ben bunun halka, devlet tarafından sorulmasını istiyorum. İsteniyorsa gerekli uygulamaların yapılmasını başka Özgecanların, Cansellerin canının boş yere yanmaması için tedbir alınmasını istiyorum" diye konuştu.

Salih GÜNER/KIRŞEHİR, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırşehir - Cansel'in Babası: İdamın Getirilmesi İçin Referandum Yapılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hakkı kul: aslında saldırı yapan tecavüzcüyü vuracaksın cezada almazsın hemde millet alnından öper. 0 0 Yanıtla

Advertisement