Kırşehir'de Ahilik Haftası Kutlamaları Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de Ahilik Haftası Kutlamaları Başlıyor

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahilik Haftası Kutlamalarının, Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan açılış töreniyle başlayacağını bildirdi.

21.05.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahilik Haftası Kutlamalarının, Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan açılış töreniyle başlayacağını bildirdi.

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci, yaptığı açıklamada, Ahilik Haftası'nın 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanacağını ifade ederek, Ahiliği yaşatmak, anmak ve mührünü Kırşehir'e vurmak için kutlamalara bütün vatandaşları beklediklerini söyledi.

Kırşehir'de büyük bir alim ve düşünür olan Ahi Evran-ı Veli'yi anlamak için Ahilik Haftası Kutlamalarının gerçekleştirildiğine işaret eden Bahçeci, "Ahilik Haftası'nda ilimizde birçok ilden ve ülkeden gelen misafirleri ağırlayacağız. Yedi gün boyunca misafirlerimize Ahiliği anlatmaya çalışarak, bu eşsiz felsefenin ruhunu birlikte özümsemek için bir araya geleceğiz. Eli açık, cömert, yiğit gibi anlamlara gelen Ahilik, Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluştururken, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahililik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve namuslu yönetimin simgesidir." ifadelerini kullandı.

Bahçeci, kutlamaların 23 Mayıs Pazartesi günü Anıt Meydanı'ndaki açılış töreni ile başlayacağını belirtti.

Başkan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Biz de, bu güzel değeri anmak, anımsamak ve yaşatmak için etkinlikler kapsamında bu yıl ilk defa 52 yazar ve 66 yayınevi katılımlı 'Kırşehir Kitap Günleri' düzenliyoruz. Devlet törenimiz bu yıl 27 Mayıs Cuma günü olacak. Ayrıca, Ahilik kültürünün anlatılacağı paneller, söyleşiler, halk oyunları gösterileri, konserler, Ahi pilavı ve helvası ikramları ve tiyatro etkinlikleri düzenleyeceğiz. Ahiliği yaşatmak, anmak ve mührünü Kırşehir'e vurmak için düzenlediğimiz kutlamalara bütün vatandaşlarımızı bekliyor, Ahilik Haftası'nın bu yılda büyük bir coşkuyla geçmesini temenni ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de Ahilik Haftası Kutlamaları Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement