Kırşehir'de Köylerdeki Su Depoları Güneş Enerjili Olacak - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de Köylerdeki Su Depoları Güneş Enerjili Olacak

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, köylerde elektrikle çalışan su depolarını güneş enerjisine dönütürmek üzere çalışma yürüttüklerini söyledi.

31.05.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, köylerde elektrikle çalışan su depolarını güneş enerjisine dönütürmek üzere çalışma yürüttüklerini söyledi.

Şentürk, Kırşehir Valiliğinde düzenlenen Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğinin toplantısında yaptığı konuşmada, asfalt ve içme suyu gibi köylerin altyapısına yönelik hizmetleri birlik üzerinden yürüttüklerini belirtti.

Kırşehir'deki köylere çok güzel yatırımlar yapıldığını kaydeden Şentürk, şöyle konuştu:

"Yine köylerimize birlik aracılığıyla kilitli parke döşüyoruz. İlimize ayrılan KÖYDES bütçesini Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz aracılığıyla harcıyoruz. Birlik aracılığıyla İl Özel İdaremize asfalt plenti tesis kurduruyoruz. Bundan sonra köylerimize ömrü daha uzun, dayanıklı, yüksek kaliteli sıcak asfalt yapacağız. Köylerimizde elektrikle çalışan su depolarını güneş enerjisine çevirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Yakın bir tarihte Kaman'da İl Özel İdaresi şantiyesini açacağız. Buradan alacağımız neticelerle Çiçekdağı'nda da bir şantiye açmayı planlıyoruz."

Toplantıda yapılan seçimlerde, Birlik Başkan Vekilliğine Karaduraklı Köyü Muhtarı Derya Ertunç, katip üyeliklerine Kalankaldı Köyü Muhtarı İsmail Yılmaz ve Sıdıklıbüyükoba Köyü Muhtarı Nihat Aydemir, birlik encümen üyeliklerineyse İl Genel Meclisi üyeleri Abullah Gazi Özer ve Şuayip Soysal, Sıdıklıküçükboğaz Köyü Muhtarı Kemal Ilgar ve Dedeli Köyü Muhtarı Mustafa Yaşar seçildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Gökhan Gürbüzerol, İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, Birlik Müdürü Osman Demir, İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de Köylerdeki Su Depoları Güneş Enerjili Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement