Son dakika GPS haberleri, GPS son dakika, son dakika GPS

Son Dakika Gps Haberleri

  • Bağcılar'da otomobil konsolu çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli serbest bırakıldı
    16 Mar Bağcılar'da otomobil konsolu çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli serbest bırakıldı

    Bağcılar'da park halindeki bir otomobilin konsolunu çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol tedbiri hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek şüphelilerin aracın ön camını kırarak içine girdiklerini ve konsolu çaldıktan sonra bölgeden uzaklaştıklarını tespit etti. Şüphelilerin aracının kiralık olduğu ve çalıntı plaka taşıdığı belirlendi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol tedbiri hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

  • Bağcılar'da motosiklet hırsızlığı yapan şüpheliler yakalandı
    16 Mar Bağcılar'da motosiklet hırsızlığı yapan şüpheliler yakalandı

    Bağcılar'da çaldıkları motosikletle farklı ilçelerde yürüyen kişilerin cep telefonlarını gasp eden 2 şüpheli, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek yakalandı. Şüpheliler, çaldıkları motosiklet ve cep telefonlarıyla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Konya'da düşen uçak için açıklama geldi!
    14 Mar Konya'da düşen uçak için açıklama geldi!

    Konya'da, Türk Hava Kuvvetleri'ne (THK) ait bir F-5 savaş uçağı, 3'üncü Ana Jet Üssü'ne iniş yapmak üzereyken düştü. Pilotun sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir ciddi yaralanma olmadığı belirtildi. Türk Yıldızları'nın kullandığı F-5 uçağıyla ilgili daha önce de bazı talihsiz olaylar yaşandığı ve bu son olayın detaylı bir inceleme başlatıldığı ifade edildi.

  • Dünya'nın en küçük İHA'sı üretildi! 70 gram ağırlığında
    13 Mar Dünya'nın en küçük İHA'sı üretildi! 70 gram ağırlığında

    Black Hornet 4, armut büyüklüğünde bir İHA olarak askeri keşif ve savaş alanı gözetiminde yeni bir dönem başlatıyor. İşte özellikleri...

  • vivo Y03: Giriş Seviyesi Akıllı Telefonun Özellikleri ve Fiyatı
    13 Mar vivo Y03: Giriş Seviyesi Akıllı Telefonun Özellikleri ve Fiyatı

    vivo, uygun fiyatlı akıllı telefon portföyünü genişletmek için Y03 modelini piyasaya sürdü. 6,56 inç HD+ ekran, MediaTek Helio G85 işlemci, çift arka kamera ve 5000mAh batarya gibi özelliklere sahip olan vivo Y03, 83 dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor.

  • iQOO Z9: Vivo'nun yeni modeli rekabeti artırmayı hedefliyor
    12 Mar iQOO Z9: Vivo'nun yeni modeli rekabeti artırmayı hedefliyor

    Vivo çatısı altında markalaşıp kendi ismiyle üretim yapan iQOO, rekabetin üst düzeyde olduğu akıllı telefon dünyasındaki payını arttırmak istiyor. Bu bağlamda şirket, bir süredir konuşulan iQOO Z9 modelini tanıttı. iQOO Z9 modeli, Mediatek Dimensity 7200 işlemci, 6,67 inç AMOLED ekran, 8GB RAM, 5000mAh batarya gibi özelliklere sahip. Cihazın fiyatı ise 242 dolar ile 265 dolar arasında değişiyor.

  • Bursa'da Tırın Çarptığı Mekatronik Mühendisi Hayatını Kaybetti
    11 Mar Bursa'da Tırın Çarptığı Mekatronik Mühendisi Hayatını Kaybetti

    Bursa'da mekatronik mühendisi Konur Çakır, yolun karşısına geçerken tırın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Tır sürücüsü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çakır'ın cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.

  • Rusya ve Çin, Ay'da nükleer santral kuracak
    05 Mar Rusya ve Çin, Ay'da nükleer santral kuracak

    Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov, Rusya ile Çin'in 2033-2035 yıllarında Ay'a nükleer güç santrali inşa etmeyi planladığını söyledi. Borisov ayrıca Çin ile Ay'da ortak çalışmalar için anlaşma imzaladıklarını belirtti.

  • Diyarbakır Ergani Belediyesi Arama Kurtarma Ekibine Eğitim Verildi
    05 Mar Diyarbakır Ergani Belediyesi Arama Kurtarma Ekibine Eğitim Verildi

    Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediye Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren arama kurtarma ekibine eğitim verildi. Ergani Belediye Başkanlığı Afet İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimlerde AFAD gönüllük eğitimleri, GPS eğitimi, AFAD farkındalık eğitimi ve depremde arama kurtarma eğitimleri yer aldı.

  • Volvo ve Geely'nin elektrikli otomobil girişimi Polestar, akıllı telefon pazarına giriyor
    04 Mar Volvo ve Geely'nin elektrikli otomobil girişimi Polestar, akıllı telefon pazarına giriyor

    Volvo ve Geely'nin elektrikli otomobil girişimi Polestar, Polestar Phone adını taşıyan akıllı telefonunu yakında piyasaya sürecek. Telefonun tasarımı ve teknik özellikleri, Meizu 21 Pro'ya benzerlik gösterecek. Polestar Phone, Meizu 21 Pro'nun yeniden markalanmış sürümü olacak.

  • Kahramanmaraş'ta deprem sonrası yer kabuğu hareketleri inceleniyor
    04 Mar Kahramanmaraş'ta deprem sonrası yer kabuğu hareketleri inceleniyor

    Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede yer kabuğu ve fay hattı üzerindeki değişimleri inceleyen yer bilimciler, GPS ölçümleri yaparak fayın deprem sonrası hareketlerini takip ediyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu, yapılan çalışmalarda bölgedeki genel hareketliliğin yavaşladığını ve deprem öncesindeki periyoda dönüş sağladığını belirtti. Ayrıca, farklı noktalardaki GPS istasyonları verileri incelenerek yeni bir 'deprem büyüklük kestirim modeli' oluşturulduğu da açıklandı.

  • Yaralı Bozkır Kartalı Tedavi Edildi ve Doğaya Bırakıldı
    02 Mar Yaralı Bozkır Kartalı Tedavi Edildi ve Doğaya Bırakıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen yıl yaralı halde bulunan bir bozkır kartalı, Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 10 ay süren tedavi sürecinin ardından doğaya salındı. Bu tedavi süreci, Genel Müdürlük tarafından yürütülen yaban hayvanı tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının sadece bir örneğidir. 2012-2023 döneminde 66 bin yaban hayvanı yeniden doğaya kazandırılmış ve 7 bin 600 ton besin desteği sağlanmıştır. Genel Müdürlük, yaban hayatının korunması ve yaşam alanlarının sürdürülebilirliğinin sağlanması için bütüncül bir koruma yaklaşımıyla hareket etmektedir.

  • Oppo Watch X, OnePlus Watch 2 ile aynı tasarım ve donanım özelliklerine sahip
    01 Mar Oppo Watch X, OnePlus Watch 2 ile aynı tasarım ve donanım özelliklerine sahip

    Oppo, akıllı saat sektöründe aynı çatı altında üretim yaptığı OnePlus'tan oldukça yararlanıyor. Şirket, bugün Oppo Watch X modelini tanıttı. Cihaz, geçtiğimiz günlerde tanıtılan OnePlus Watch 2 ile aynı özelliklere sahip olacak şekilde üretildi. Cihazın işlemci koltuğunda Snapdragon W5 Gen 1 yer alıyor. 500mAh bataryaya sahip olan Oppo modeli, boş bataryasını 7,5W hızlı şarj ile bir saat gibi sürede doluyor. Cihaz, Akıllı Mod isimli bir özelliği açarak 100 saate kadar kullanılabiliyor. Normal kullanım ise 48 saate kadar dayanıyor. Tasarım tarafına baktığımızda Oppo Watch X, 60Hz yenileme hızına sahip, 2.5D kavisli, safir cam 1,43 inç AMOLED ekrana yer veriyor. Yuvarlak bir panele kadrana sahip olan akıllı saat, paslanmaz çelik bir kasaya yer veriyor. 5 ATM'ye kadar su geçirmezlik özelliğine, toz ve su koruması için IP68 derecesine sahip olduğunun da altını çizmekte fayda var. Spor ve fitness tarafına baktığımızda ise 100'den fazla egzersiz modu, nefes takibi, gelişmiş uyku takibi ve çift frekanslı GPS desteği yer alıyor. Watch 2, Google'ın Health Connect platformuyla entegre edilen OnePlus'ın sağlık uygulaması OHealth ile sunulacak. Oppo Watch X, Platin Siyahı ve Mars Kahvesi olarak isimlendirilen renk seçenekleri ile satışa sunuluyor. Küresel pazarda satışa sunulması beklenen cihaz, 295 dolar fiyatlandırmaya sahip.

  • Realme 12+ Özellikleri ve Fiyatı
    01 Mar Realme 12+ Özellikleri ve Fiyatı

    Realme, pazar payını artırmak için Realme 12+ modelini tanıttı. 6.67 inç OLED ekran, Dimensity 7050 5G işlemci, 5000 mAh batarya, 8 GB RAM ve 256 GB depolama gibi özelliklere sahip olan cihazın fiyatı 267 dolar olarak belirlendi.

  • Meizu 21 Pro: Teknik Özellikler ve Fiyatı
    29 Şub Meizu 21 Pro: Teknik Özellikler ve Fiyatı

    Meizu, pazar payını artırmak için yeni Meizu 21 Pro adlı Android amiral gemisini tanıttı. Meizu 21 Pro, 6.79 inç boyutunda LTPO AMOLED ekran, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 50 MP ana kamera ve 5,050 mAh batarya gibi özelliklere sahip. Telefonun fiyatı ise 4.999 Çin yuanı (695 dolar) ile 5.899 Çin yuanı (820 dolar) arasında değişiyor.

  • Xiaomi, Redmi Note 13 Serisini Türkiye'de Satışa Sundu
    28 Şub Xiaomi, Redmi Note 13 Serisini Türkiye'de Satışa Sundu

    Xiaomi, fiyat/performans oranıyla dikkat çeken yeni Redmi Note 13 serisini Türkiye'de satışa sunduğunu duyurdu. Seri, Çin'deki ilk piyasaya sürülmesinin ardından global pazara adımını attı ve Türkiye'de de bekleyenlerle buluştu. Telefonun 6,67 inç boyutundaki FHD+ 120 Hz AMOLED ekranı, güçlü performansı, çok yönlü kamera sistemi ve dayanıklılık özellikleriyle dikkat çekiyor. Xiaomi Redmi Note 13 fiyatı 11 bin 999 TL olarak açıklandı.

  • vivo Y03 Geekbench Puanı ve Özellikleri
    27 Şub vivo Y03 Geekbench Puanı ve Özellikleri

    vivo Y03, V2332 model numarasıyla Geekbench veri tabanında ortaya çıktı. Cihaz yapılan tek çekirdekli testlerden 392, çok çekirdekli testlerden ise 1.304 puan almayı başardı. Telefonun kilit teknik özellikleri dolaylı yoldan da olsa doğrulandı. Akıllı telefonda 4 GB RAM, Android 14 işletim sistemi, MediaTek Helio G85 işlemci ve diğer özellikler bulunuyor.

  • Xiaomi Smart Band 8 Pro Özellikleri ve Fiyatı
    26 Şub Xiaomi Smart Band 8 Pro Özellikleri ve Fiyatı

    Xiaomi, yeni akıllı bilekliği Smart Band 8 Pro'yu tanıttı. Cihazın en dikkat çekici özellikleri arasında AMOLED ekran, hafif ve dayanıklı yapı, uzun pil ömrü, GPS ve sağlık takibi özellikleri bulunuyor. Ürün, Avrupa'da 69 euro, Türkiye'de ise 2 bin 199 TL fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

  • Bayraktar Akıncı C, İlk Uçuş Testini Başarıyla Tamamladı
    25 Şub Bayraktar Akıncı C, İlk Uçuş Testini Başarıyla Tamamladı

    Baykar, yapay zeka büyük dil modeli T3 AI'LE paylaşımının ardından Bayraktar Akıncı C TİHA'nın ilk uçuş testini başarıyla tamamladığını duyurdu. Akıncı C, 2×850 HP gücünde motorlara sahip olup, 1 saatten fazla havada kalma süresi ve yüksek performansıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, çeşitli mühimmatları kullanabilme özelliğine sahiptir.

  • Xiaomi 14 Ultra: İçindekilerle selefi karşılaştırıldı
    24 Şub Xiaomi 14 Ultra: İçindekilerle selefi karşılaştırıldı

    Xiaomi, yeni amiral gemisi modeli olan 14 Ultra'nın içini gösteren bir video yayınladı. 14 Ultra, selefiyle benzer bir görüntüye sahip olsa da birçok dahili değişikliğe sahip. Yeni modelde 80W kablosuz hızlı şarj, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 6.73 inç QuadHD Plus ekran gibi özellikler bulunuyor.

  • Xiaomi 14 Ultra: Özellikleri ve Fiyatı
    22 Şub Xiaomi 14 Ultra: Özellikleri ve Fiyatı

    Xiaomi, uzun bir süredir beklenen Android amiral gemisi Xiaomi 14 Ultra'yı tanıttı. Model, 6.73 inç boyutunda 2K AMOLED ekran, Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 12 GB / 16 GB RAM, dörtlü arka kamera kurulumu, 5300 mAh batarya ve 90W kablolu / 80W kablosuz şarj gibi özelliklere sahip. Fiyatı ise 6.499 yuan'dan başlıyor.

  • vivo Y200e 5G: Fiyatı ve Özellikleriyle Karşımızda
    22 Şub vivo Y200e 5G: Fiyatı ve Özellikleriyle Karşımızda

    vivo, yeni fiyat-performans modeli Y200e 5G'yi piyasaya sürdü. Şık tasarıma sahip olan Y200e, Snapdragon 4 Gen 2 işlemci, 6,67 inç AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 5000 mAh pil ve 44W hızlı şarj desteği gibi özellikler sunuyor. Ayrıca 50 MP ana kamera, 2 MP bokeh lens, 16 MP selfie kamera ve çift SIM, 5G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS gibi bağlantı seçenekleri bulunuyor. Y200e, 6/128GB ve 8/128GB olmak üzere iki versiyonla satışa sunuluyor ve en uygun fiyatı 241 Dolar olarak belirlenmiştir.

  • Muğla'da Uydu Takip Cihazı Takılan Karakulak Doğaya Bırakıldı
    22 Şub Muğla'da Uydu Takip Cihazı Takılan Karakulak Doğaya Bırakıldı

    Muğla'da gerçekleştirilen 'Karakulakların Canı Yanmasın Projesi' kapsamında, uydu takip cihazı takılan karakulak doğaya salındı. Türkiye'de ilk defa bir karakulağa uydu vericisi takılan karakulak, 'Ayda' adıyla anılıyor. Ayda'dan elde edilecek veriler, karakulak popülasyonlarının korunmasına büyük katkı sağlayacak. Ayrıca, büyük orman yangınları sonrası karakulakların alan kullanımı konusunda da bilgi sağlanacak.

  • İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze'ye İngiltere'den insani yardım
    22 Şub İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze'ye İngiltere'den insani yardım

    İsrail'in yoğun saldırısı altındaki Gazze'nin kuzeyine, savaşın başlangıcından bu yana ilk kez havadan insani yardım indirildi. İngiltere'nin Yemen ile yaptığı anlaşmanın ardından, ilaç, gıda ve yakıttan oluşan dört tonluk malzeme Gazze Şeridi'ne gönderildi. Yardımlar, paraşütlerle Gazze'nin kuzeyindeki Tal Al-Hava Hastanesi'ne indirildi. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, yardımların hastaneyi çalışır durumda tutacağını belirtti. Gazze'nin kuzeyine ulaşmanın imkansız olduğu bir dönemde, bu yardımlar büyük bir önem taşıyor.

  • İzmir'deki taksilere takip sistemi kurulacak
    21 Şub İzmir'deki taksilere takip sistemi kurulacak

    İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, haziran ayına kadar kentteki 3 bin 215 taksinin tamamına, konum bilgilerinin yanı sıra araç içinden görüntü ve ses aktarabilen, takip sistemi kurulacağını bildirdi. Anık, şoför ve yolcuların can güvenliğini sağlamak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • BBP Davasında FETÖ İddiasıyla Yargılanan Sanıkların Duruşması Devam Ediyor
    21 Şub BBP Davasında FETÖ İddiasıyla Yargılanan Sanıkların Duruşması Devam Ediyor

    FETÖ'nün talimatıyla müdahale edildiği iddiasıyla açılan davada 19 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıkların savunmaları ve avukatların talepleri mahkeme tarafından değerlendirildi. Duruşma 5 Haziran 2024'e ertelendi.

  • Yön duygunuzu nasıl geliştirirsiniz?
    20 Şub Yön duygunuzu nasıl geliştirirsiniz?

    Bazı insanlar hiçbir yardımcı kullanmadan yolunu bulabilir.

  • Bursa'da teknolojiden uzak hırsız yakayı ele verdi
    15 Şub Bursa'da teknolojiden uzak hırsız yakayı ele verdi

    Bursa'da teknolojiden uzak olan şüpheli şahıs, çaldığı tabletin GPS özelliği sayesinde kıskıvrak yakalanırken çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli, evden çaldığı tabletin GPS özelliği sayesinde polis tarafından konumda takip edilerek yakalandı.

  • Bursa'da Çalınan Tablet Sayesinde Yakalanan Şüpheli Tutuklandı
    15 Şub Bursa'da Çalınan Tablet Sayesinde Yakalanan Şüpheli Tutuklandı

    Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, evden çaldığı tabletin GPS özelliği sayesinde takip edilen şüpheli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalınan tabletin konumunu takip ederek şüpheliyi kıskıvrak yakaladı.

  • OPPO Reno 11F 5G Özellikleri ve Fiyatı
    08 Şub OPPO Reno 11F 5G Özellikleri ve Fiyatı

    OPPO, akıllı telefon pazarında yeni bir model olan Reno 11F 5G'yi tanıttı. Telefon, 6.7 inç OLED ekran, MediaTek Dimensity 7050 işlemci, 64 MP ana kamera ve 5000 mAh pil gibi özellikler sunuyor. Ayrıca cihazın fiyatı 300 dolar olarak belirlendi.

  • Bolu İHH Arama Kurtarma Ekipleri Karda Tatbikat Yaptı
    06 Şub Bolu İHH Arama Kurtarma Ekipleri Karda Tatbikat Yaptı

    Bolu İHH Arama Kurtarma ekipleri, doğada arama kurtarma tecrübelerini geliştirmek için karda tatbikat gerçekleştirdi. Senaryo gereği, kayıp şahıs alan taraması yapılarak yaralı haldeki şahıs ekiplerce kurtarıldı ve güvenli alana taşındı. Tatbikat kapsamında muhabere, sevk ve idare, ekip uyumu, GPS kullanımı, ilk yardım ve sedye taşıma teknikleri çalışıldı.

  • İsrail'in gazetecilere yönelik saldırılarına maruz kalanlar anlattı
    31 Oca İsrail'in gazetecilere yönelik saldırılarına maruz kalanlar anlattı

    İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği bombardımanlar sırasında gazetecilere yönelik sistemli saldırılar gerçekleştirildi. İsrail'in gazetecileri hedef almasına rağmen pek çok gazeteci harika işler çıkardı. Batı medyasının hegemonyası azalırken, Filistin yanlısı medya dünyada etkisini artırıyor.

  • Vakıflar Genel Müdürlüğü, Zeytinliklerin Sayımını Dronlarla Yapıyor
    26 Oca Vakıflar Genel Müdürlüğü, Zeytinliklerin Sayımını Dronlarla Yapıyor

    Vakıflar Genel Müdürlüğü, ecdat emaneti zeytinliklerin dronlar aracılığıyla havadan ve yerden ölçüm tekniklerini kullanarak sayımını yapıyor. Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü uhdesinde bulunan zeytin ağaçlarının sayısı ve coğrafi konumları belirleniyor.

  • Antalyaspor Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı: 'Ana hedefimiz A takıma oyuncu yetiştirmek'
    25 Oca Antalyaspor Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı: 'Ana hedefimiz A takıma oyuncu yetiştirmek'

    Antalyaspor Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı, takımın DNA'sını oluşturmak için ciddi adımlar attıklarını ve A takıma oyuncu yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Antalya'daki 139 okula giderek sporcuları tespit ettiklerini ve 25 okula ulaşarak 400 sporcuyu tespit ettiklerini söyledi. Ayrıca, Antalyaspor Akademisi'nin ciddi yatırımlarla Türkiye'ye örnek olduğunu ve bilimsel verilerle çalıştıklarını vurguladı.

  • Antalyaspor Altyapı Koordinatörü: Kalifiye antrenör, iyi sporcu ve teknolojik destek ile çalışmalarımızı yapma hedefindeyiz
    25 Oca Antalyaspor Altyapı Koordinatörü: Kalifiye antrenör, iyi sporcu ve teknolojik destek ile çalışmalarımızı yapma hedefindeyiz

    Antalyaspor Kulübü Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı, Antalyaspor'da yeni bir altyapı anlayışına başladıklarını ve kalifiye antrenörler, iyi sporcular ve teknolojik destek ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Ramanlı, Antalya'daki okullara giderek sporcuları tespit ettiklerini ve şu ana kadar 25 okulda 400 sporcu tespit ettiklerini açıkladı. Ayrıca, kulübün altyapıda ciddi yatırımlar yaptığını ve Türkiye'de örnek olma yolunda ilerlediğini ifade etti.

  • Vakıflar Genel Müdürlüğü, dronlarla zeytin ağaçlarının sayımını yapıyor
    25 Oca Vakıflar Genel Müdürlüğü, dronlarla zeytin ağaçlarının sayımını yapıyor

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, dronlar aracılığıyla havadan ve yerden ölçüm teknikleri kullanarak, ecdat emaneti zeytin ağaçlarının sayımını yapıyor ve korunmasını sağlıyor. Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü uhdesinde bulunan 180 bin zeytin ağacının sayısı ve coğrafi konumları, son teknoloji fotogrametrik görüntüleme ve LİDAR tarama sistemlerine sahip dronlar kullanılarak belirleniyor. Zeytin ağaçlarının korunması ve takibinde teknolojik sistemler kullanılmaya devam edilecek.

  • Yaşar Üniversitesi Afet ve Acil Durum Arama-Kurtarma Birimi Kuruldu
    23 Oca Yaşar Üniversitesi Afet ve Acil Durum Arama-Kurtarma Birimi Kuruldu

    Yaşar Üniversitesi, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak ve sahada faaliyet göstermek amacıyla Afet ve Acil Durum Arama-Kurtarma Birimi (YAKUT) kurdu. YAKUT, akreditasyon için başvuru yapacak.

  • Tarım ve Orman Bakanlığı, Yaban Hayvanlarını Doğal Ortamlarına Bıraktı
    19 Oca Tarım ve Orman Bakanlığı, Yaban Hayvanlarını Doğal Ortamlarına Bıraktı

    Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, ülke genelindeki yaban hayvanı üretim istasyonlarından 2002-2023 yıllarında 2 bin 41 memeli yaban hayvanı, 42 milyon alabalık ile 1,4 milyon keklik ve sülünün doğal ortamlarına bırakıldığını bildirdi. Ayrıca, tür eylem planları ve koruma sahalarıyla nesli tehlike altında olan türlerin korunmasına yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi.

  • Karşıyaka Sportif Direktörü Korhan Özen: İkinci yarıda büyük bir mücadele olacak
    19 Oca Karşıyaka Sportif Direktörü Korhan Özen: İkinci yarıda büyük bir mücadele olacak

    TFF 3. Lig 2. Grup takımlarından Karşıyaka'nın Sportif Direktörü Korhan Özen, ligin ikinci devresinin zorlu geçeceğini belirterek, transfer döneminde yapılan hamlelerle takımın eksik yönlerini tamamladıklarını ve kulübün vizyonunu artırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

  • Xiaomi, Redmi Watch 4'ü küresel olarak tanıttı: İşte özellikleri ve fiyatı
    16 Oca Xiaomi, Redmi Watch 4'ü küresel olarak tanıttı: İşte özellikleri ve fiyatı

    Xiaomi, Kasım 2023'te ana vatanı Çin'de piyasaya sürdüğü Redmi Note 13 serisi ve Redmi Watch 4 akıllı saatini küresel olarak tanıttı. Redmi Watch 4, alüminyum alaşım çerçeveye sahip, 1,97 inç boyutunda LTPS AMOLED bir ekrana sahip. Sağlık takibi, 150'den fazla spor modu ve 470 mAh pil gibi özelliklere sahip olan saat, 107 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

  • Hakkari'de yaşayan genç teknoloji meraklısı, yaban hayvanlarının tarlalara zarar vermesini engelleyen bir düzenek geliştirdi
    16 Oca Hakkari'de yaşayan genç teknoloji meraklısı, yaban hayvanlarının tarlalara zarar vermesini engelleyen bir düzenek geliştirdi

    Savaş Tatlı adlı 26 yaşındaki genç, Hakkari'de yaban hayvanlarının tarlalara zarar vermesini önlemek amacıyla sensörlü bir düzenek olan 'Ayısavar'ı tasarladı. Düzenek, lazer, ayna, sensör ve kodlayıcı cihazlar kullanılarak oluşturuldu ve yaban hayvanları tarlaya yaklaştığında uyarı veriyor. Proje, cep telefonlarına entegre edilerek tarla sahibine bildirim gönderme özelliği de kazandırılmaya çalışılıyor.

  • OnePlus 12R Tasarımı ve Özellikleri Ortaya Çıktı
    16 Oca OnePlus 12R Tasarımı ve Özellikleri Ortaya Çıktı

    OnePlus 12R, Ace 3 ile benzer özelliklere sahip olacak. 23 Ocak'ta tanıtılacak olan cihaz, dairesel kamera grubu ve kavisli bir ekrana sahip. Snapdragon 8 Gen 2 işlemci, 16 GB RAM, 1 TB depolama, 5000 mAh batarya gibi özelliklere sahip olan OnePlus 12R'ın fiyatı henüz açıklanmadı.

  • Kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' adıyla bilinen dolandırıcılık davasına devam edildi
    15 Oca Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık davasına devam edildi

    Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen, 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan ve Fernando Muslera'nın bir sonraki celsede hazır edilmek üzere avukatlarına son kez süre verilmesine, gelmedikleri...

  • 'Yüksek Karlı Gizli Fon' Davasında, Futbolcuları Dolandırdığı İddia Edilen Seçil Erzan: 'Bagajın Kapağını Açtığımda Paralar Kapışılıyordu'
    15 Oca "Yüksek Karlı Gizli Fon" Davasında, Futbolcuları Dolandırdığı İddia Edilen Seçil Erzan: "Bagajın Kapağını Açtığımda Paralar Kapışılıyordu"

    Aralarında ünlü futbolcuların da olduğu 21 kişiyi “yüksek kârlı gizli fon” vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ile 6 şüphelinin yargılandığı davada Erzan, "Bagajın kapağını açtığımda paralar kapışılıyordu. Herkes doğruları söylesin" dedi.

  • Yüksek Karlı Gizli Fon Davası: Sanık Seçil Erzan Savunma Yaptı
    15 Oca Yüksek Karlı Gizli Fon Davası: Sanık Seçil Erzan Savunma Yaptı

    Kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasının üçüncü duruşmasında sanık Seçil Erzan savunma yaptı. Erzan, fazla para aldığını öne sürdüğü isimlerin MASAK raporlarıyla ispat edilmesini istedi. Tanık ifadeleri ve iddianamede yer alan suçlamalar da dikkate alındığında, sanık Erzan hakkında 252 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

  • Seçil Erzan'dan mahkemeye damga vuran sözler: Bagajın kapağı açılınca paralar kapışılıyordu
    15 Oca Seçil Erzan'dan mahkemeye damga vuran sözler: Bagajın kapağı açılınca paralar kapışılıyordu

    Aralarında ünlü futbolcuların da olduğu 21 kişiyi ''yüksek karlı gizli fon'' vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan ile 6 şüphelinin yargılandığı davada Erzan'ın sözleri mahkeme salonuna damga vurdu. Erzan, ''Bagajın kapağını açtığımda paralar kapışılıyordu. Herkes doğruları söylesin'' ifadelerini kullandı

  • Seçil Erzan, Fatih Terim Fonu dolandırıcılığı davasında tanık olarak dinlenen Semih Kaya'ya soru sordu
    15 Oca Seçil Erzan, Fatih Terim Fonu dolandırıcılığı davasında tanık olarak dinlenen Semih Kaya'ya soru sordu

    Seçil Erzan, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimleri dolandırdığı iddia edilen davada tanık olarak dinlenen Semih Kaya'ya 'o para buraya gelecek' dedin mi demedin mi diye sordu. Kaya ise 'Benim böyle bir paraya ihtiyacım olacak?' dedi.

  • Arda Turan, Emre Belözoğlu ve diğer sporcular dolandırıldı
    15 Oca Arda Turan, Emre Belözoğlu ve diğer sporcular dolandırıldı

    Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davada, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi ünlü sporcuların da aralarında bulunduğu 21 kişi dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapis istendi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada üçüncü duruşma başladı. Sanıkların tutuklu olanları duruşmaya getirilirken, müştekiler ve avukatlar da hazır bulundu. Tanık olarak Semih Kaya dinlenecek. Sanık Erzan, GPS kayıtları ve MASAK kayıtlarının incelenmesini talep etti ve yardım istedi.

  • Arda Turan, Emre Belözoğlu ve diğer sporcular dolandırıldı
    15 Oca Arda Turan, Emre Belözoğlu ve diğer sporcular dolandırıldı

    Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davada, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi ünlü sporcuların da aralarında bulunduğu 21 kişi dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapis istendi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük duruşmaya getirildi. Davaya basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Sanık Erzan, GPS kayıtları ve HTS eşleşmelerinin incelenmesini talep ederken, müşteki Nuray Şengüler ise 5 milyon lira ve 56 bin doları Erzan'a verdiğini belirterek şikayetçi olduğunu söyledi.

  • Arda Turan ve diğer ünlülerin dolandırıldığı davada üçüncü duruşma başladı
    15 Oca Arda Turan ve diğer ünlülerin dolandırıldığı davada üçüncü duruşma başladı

    Seçil Erzan ve 6 sanığın yargılandığı davada, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi spor dünyasının ünlü isimlerinin de aralarında bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapis istendi. Duruşmada tanıklar dinlenirken, sanık Erzan, GPS kayıtları ve MASAK kayıtlarının incelenmesini talep etti ve yardım istedi.

  • ABD ve İngiltere, Yemen'deki Husi Hedeflerine Saldırı Düzenledi
    12 Oca ABD ve İngiltere, Yemen'deki Husi Hedeflerine Saldırı Düzenledi

    ABD ve İngiltere, Kızıldeniz'den geçen gemilere yönelik saldırıları engellemek amacıyla Yemen'deki Husi hedeflerine havadan ve denizden saldırılar düzenledi.

  • eBay Çalışanları, Eleştiren Çifte Canlı Örümcek ve Hamamböceği Gönderdi
    12 Oca eBay Çalışanları, Eleştiren Çifte Canlı Örümcek ve Hamamböceği Gönderdi

    eBay yöneticileri, şirketi eleştiren blog yazarı David ve Ina Steiner çiftine canlı örümcek ve hamamböceği göndererek tacizde bulundu. Mahkeme, şirketin çifte 3 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi. Taciz kampanyasının, çifte yönelik rahatsız edici taktikler uygulayan eski eBay çalışanları tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. eBay, mahkemenin kararını kabul etti ancak eski çalışanlarına yönelik cezai sorumluluğunu ortadan kaldırmadı.

  • İstanbul'da Taksiciler Taksimetreleri Güncelliyor
    11 Oca İstanbul'da Taksiciler Taksimetreleri Güncelliyor

    İstanbul'da taksiciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla yapılan ücret zammının ardından taksimetre cihazlarını güncellemeye başladı. UKOME'nin aldığı kararla taksimetre ücretleri yüzde 28,09 oranında artırıldı ve yeni tarife 12 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlayacak. Taksiciler, taksimetre ayar istasyonlarına gelerek cihazlarını güncellemek için başvuruda bulunuyor. İstanbul'da taksicilerin taksimetrelerinin yanı sıra diğer teknolojik güvenlik önlemleri de devam ediyor.

  • Bankacı Seçil Erzan'ın dolandırıcılık davası yarın görülecek
    11 Oca Bankacı Seçil Erzan'ın dolandırıcılık davası yarın görülecek

    Bankacı Seçil Erzan’ın merkezinde olduğu, şikayetçiler arasında ünlü sporcuların da bulunduğu, 'yüksek kârlı fon vaadiyle dolandırıcılık' davasının ikinci duruşması Cuma günü görülecek.

  • ASUS ROG Phone 8 Serisi Tanıtıldı: Özellikler ve Fiyat
    09 Oca ASUS ROG Phone 8 Serisi Tanıtıldı: Özellikler ve Fiyat

    ASUS, oyun odaklı ROG Phone 8 serisini CES 2024'te tanıttı. Serinin üst düzey özelliklere sahip Pro modelinin AnTuTu ve Geekbench skorları duyuruldu. Telefonlar, keskin ve köşeli çerçevelere, çift tonlu renk tasarımına ve üçlü kamera kurulumuna sahip. Ekranlarında 165 Hz yenileme hızı ve 2500 nit tepe parlaklık bulunuyor. Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, LPDDR5x RAM ve UFS 4.0 depolama kullanılıyor. Fiyatlar ise 1.099 dolar ile 1.499 dolar arasında değişiyor.

  • Hindistan Demiryolları, Sisli Havalarda Navigasyon Cihazı Temin Etti
    08 Oca Hindistan Demiryolları, Sisli Havalarda Navigasyon Cihazı Temin Etti

    Hindistan demiryolları, sisli havalarda demiryolu operasyonlarının sorunsuz işleyişini sağlamak amacıyla 20.000 navigasyon cihazı temin etti. Bu girişim, tren hizmetlerinin güvenilirliğini artırma ve genel yolcu güvenliğini geliştirme yönünde kritik bir adımı temsil ediyor.

  • İsrail'in yeni yüksek teknoloji silahları nedir, savaşta yapay zeka nasıl kullanılıyor?
    08 Oca İsrail'in yeni yüksek teknoloji silahları nedir, savaşta yapay zeka nasıl kullanılıyor?

    Gazze'deki savaş İsrail ordusunun yeni yüksek teknoloji silahlarının kullanımına sahne oldu.

  • OnePlus 12R Lansmanı ve Özellikleri
    07 Oca OnePlus 12R Lansmanı ve Özellikleri

    OnePlus'ın geliştirdiği son teknoloji harikası OnePlus 12R, kısa bir süre sonra piyasaya sürülecek. 23 Ocak tarihinde Hindistan'da gerçekleştirilecek olan lansmanla birlikte kullanıcı deneyimine sunulacak olan cihaz, Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi, 16GB RAM ve 6,78 inçlik 120Hz LTPO AMOLED ekranı gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Satış süreci Amazon üzerinden yönetilecek olan OnePlus 12R, f/p cihazı olması bekleniyor.

  • Rogbid Tank G1: Dayanıklı ve GPS Özellikli Yeni Akıllı Saat Tanıtıldı
    06 Oca Rogbid Tank G1: Dayanıklı ve GPS Özellikli Yeni Akıllı Saat Tanıtıldı

    Rogbid, uygun fiyatlı akıllı saatleriyle dikkat çeken bir marka olarak yeni akıllı saati Tank G1'i tanıttı. GPS özelliği sunan bu akıllı saat, dayanıklı yapısı ve ekstrem özellikleriyle öne çıkıyor. IP68 su ve toz geçirmezlik özelliği bulunan saat, GPS, GLONASS, Beidou ve Galileo uydu sistemlerine erişim sağlayabiliyor. Ayrıca altimetre, barometre ve pusula gibi özelliklere de sahip olan Rogbid Tank G1 GPS, 49.99 dolarlık uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

  • Realme 12 Pro ve Pro Plus Özellikleri Ortaya Çıktı
    04 Oca Realme 12 Pro ve Pro Plus Özellikleri Ortaya Çıktı

    Realme'nin yeni telefonları Realme 12 Pro ve Pro Plus hakkında bilgiler gün geçtikçe artıyor. Periskop lensi ve yüksek yakınlaştırma özellikleriyle dikkat çeken telefonlar, Snapdragon 7 Gen 3 işlemcileriyle güçlendirilecek.

  • Japonya'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin etkisi
    03 Oca Japonya'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin etkisi

    Japonya'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki depremin gücü, yerin ne kadar hareket ettiğinden anlaşılıyor. Bazı yerlerde zemin, 4 metreden fazla yükseldi ve 1 metreden fazla yanlara doğru hareket etti. Tahminlere göre can kaybının en fazla 100'e çıkması bekleniyor. Japonya'nın depremlere hazırlıklı olması ve gelişmiş erken uyarı sistemlerine sahip olması, can kaybını minimize etmekte etkili oluyor.

  • Bursa'da Kaçak Hafriyat Dökümü Yapanlara 48 Milyon TL Cezası
    03 Oca Bursa'da Kaçak Hafriyat Dökümü Yapanlara 48 Milyon TL Cezası

    Bursa Büyükşehir Belediyesi, hafriyat ve inşaat atıklarını kaçak olarak doğal ortama bırakan 113 şahıs ve firma hakkında yaklaşık 48 milyon TL idari para cezası uyguladı. Belediye, hafriyat dökümünü önlemek için 14 hafriyat depolama sahası oluşturdu ve GPS takip sistemi ile denetimleri sıklaştırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, herkesin çevre için sorumluluk alması gerektiğini vurgulayarak, daha dikkatli olunması çağrısında bulundu.

  • MİT'in Mossad operasyonundan yeni detaylar ortaya çıktı
    02 Oca MİT'in Mossad operasyonundan yeni detaylar ortaya çıktı

    MİT'in aralarında İstanbul'un da olduğu 8 ilde İsrail İstihbarat Servisi Mossad bağlantılı şahıslara yönelik düzenlediği, 34 kişinin gözaltına alındığı operasyondan yeni detaylar ortaya çıktı. Mossad'ın sosyal medyadaki iş ilanları üzerinden ağlarına düşürdükleri kişileri Filistinlilere yönelik eylemlerde kullandığı, bu kişilerin gözlerini yüklü miktarda parayla boyadığı ortaya çıktı.

  • MİT, Mossad Bağlantılı İsrail Casusluk Ekibini Deşifre Etti
    02 Oca MİT, Mossad Bağlantılı İsrail Casusluk Ekibini Deşifre Etti

    Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) İsrail İstihbarat Servisi Mossad bağlantılı şahıslara 2021 yılında başlattığı operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

  • MİT ve Emniyet İstihbarat Başkanlığı Koordinesinde Köstebek Operasyonu
    02 Oca MİT ve Emniyet İstihbarat Başkanlığı Koordinesinde Köstebek Operasyonu

    MİT ve Emniyet İstihbarat Başkanlığı tarafından düzenlenen Köstebek operasyonunda, İstanbul merkezli 8 ilde çoğunluğu yabancı uyruklu 34 kişi gözaltına alındı. İsrail istihbarat servisi ile bağlantılı 46 kişi tespit edildi ve bazıları önceden yurt dışına çıkmıştı. Operasyonlar sürüyor.

  • MİT ve Emniyet İstihbaratı İsrail İstihbarat Servisine Operasyon Düzenledi
    02 Oca MİT ve Emniyet İstihbaratı İsrail İstihbarat Servisine Operasyon Düzenledi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İsrail İstihbarat Servisine yönelik yürütülen operasyon sonucu yabancı uyruklu 34 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar, İsrail İstihbarat Servisinin ele aldığı yabancı şahıslara yönelik 2021'deki operasyon ve 2022'deki operasyon sonrasında gerçekleştirildi. İsrail İstihbarat Servisi'nin Türkiye'deki eleman temini ve yürüttüğü faaliyetler de ortaya çıktı.

  • Huawei Nova Y62 / Y62 Plus Özellikleri ve Fiyatı
    02 Oca Huawei Nova Y62 / Y62 Plus Özellikleri ve Fiyatı

    Huawei, uygun fiyatlı Android serisi Nova Y62'yi tanıttı. Y62 ve Y62 Plus modelleri, 6.52 inç boyutunda IPS LCD bir ekranla geliyor. İki telefon da 2,2 GHz hızında sekiz çekirdekli bir işlemciden güç alıyor. Ayrıca 5.000 mAh kapasiteli bir bataryaya sahipler. Nova Y62 modeli 4 GB RAM'e sahipken, Nova Y62 Plus ise 8 GB RAM ile geliyor. Her iki model de 128 GB depolama alanına sahip. Akıllı telefonlar, 5 Megapiksel çözünürlüğünde bir özçekim kamerası ve üçlü arka kamera kurulumu ile geliyor. Bağlantı özellikleri arasında 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth ve GPS bulunuyor. Fiyatları henüz açıklanmasa da bütçe dostu olmaları bekleniyor.

  • Korhan Berzeg 200 gündür kayıp! Soruşturmada dikkat çeken aile ve köpek detayı
    02 Oca Korhan Berzeg 200 gündür kayıp! Soruşturmada dikkat çeken aile ve köpek detayı

    Tatil için geldiği Balıkesir'de köpeği ile birlikte evden çıktıktan sonra kaybolan ekonomist Korhan Berzeg, 200 gündür bulunamadı. Arama çalışmaları sonlandırılırken, ekipler soruşturmayı aileden gizli yürütüyor. Öte yandan Berzeg'in kayboluşunun 74. gününde eve tek başına dönen köpeği Tina'nın yanından geçen araçlara daha önce tepki vermezken şimdi içine bakması araçla kaçırılma ihtimalini öne çıkardı.

  • 84 yaşındaki adam 200 gündür kayıp, köpeği hala sahibini bekliyor
    02 Oca 84 yaşındaki adam 200 gündür kayıp, köpeği hala sahibini bekliyor

    Balıkesir'in Gönen ilçesinde tatil için yazlık evine gelen Korhan Berzeg, köpeği Tina ile yürüyüşe çıktıktan sonra geri dönmedi. Arama çalışmaları sonuçsuz kaldı ve umutlar tükenirken, köpeği Tina hala sahibini bekliyor. Berzeg'in kaybolmasıyla ilgili soruşturma aileden gizli yürütülüyor. Köpeğin araçla kaçırıldığı ihtimali güçleniyor.

  • Öğrenciler, Felçli Bireyler İçin Hareket Eden Tekerlekli Sandalye Prototipi Geliştirdi
    30 Ara Öğrenciler, Felçli Bireyler İçin Hareket Eden Tekerlekli Sandalye Prototipi Geliştirdi

    Konya'da meslek lisesi öğrencileri Musa İçel ve Esat Çelik, kendi girişimleriyle boynundan aşağı felç olan bireylerin baş hareketleriyle komut alıp hareket eden tekerlekli sandalye prototipi geliştirdi. Başın hareketleri, kafaya takılan denge sensörü sayesinde radyo frekansı aracılığıyla sandalye üzerindeki mikro denetleyici cihaza iletiliyor. Öğrenciler, TÜBİTAK'a başvurarak projeyi tekerlekli sandalyeye uygulamayı planlıyor.

  • Öğrencilerden felçli bireyler için tekerlekli sandalye prototipi
    30 Ara Öğrencilerden felçli bireyler için tekerlekli sandalye prototipi

    Konya'da bir meslek lisesi öğrencileri, kendi girişimleriyle boynundan aşağı felç olan bireylerin baş hareketleriyle komut alıp hareket eden tekerlekli sandalye prototipi geliştirdi. Proje, engellilerin günlük hayattaki zorluklarını en aza indirmeyi amaçlamaktadır. Öğrenciler, TÜBİTAK'a başvurarak projeyi tekerlekli sandalyeye uygulamayı planlamaktadır.

  • ABD'de 1200 Geyiğe GPS Tasma Takıldı
    21 Ara ABD'de 1200 Geyiğe GPS Tasma Takıldı

    ABD'nin Utah eyaletinde 1200 geyiğe göç yollarını izlemek için GPS tasma takıldı. Geyikler, helikopterle taşınarak doğaya salındı.

  • Redmi 13C Türkiye'de satışa sunuldu
    21 Ara Redmi 13C Türkiye'de satışa sunuldu

    Xiaomi çatısı altında faaliyet gösteren Redmi markasına ait Redmi 13C modeli, Türkiye'de satışa sunuldu. Uygun fiyatı ve vergisiz olmasıyla dikkat çeken telefon, 6.74 inç HD+ ekran, Helio G85 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB depolama, 50 MP ana kamera gibi özelliklere sahip.

  • DOSYA HABER/İSTANBUL'UN ULAŞIM SORUNU - Trafik İstanbulluların ömrünün 3,5 yılını çalıyor
    20 Ara DOSYA HABER/İSTANBUL'UN ULAŞIM SORUNU - Trafik İstanbulluların ömrünün 3,5 yılını çalıyor

    Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Yeditepe Üniversitesi akademisyenlerinin oluşturduğu "Dataritim Veri Araştırmaları Grubu"nun, 9 yıl boyunca izlediği İstanbul trafiğine ilişkin hazırladığı rapora göre megakentte...

  • OPPO Pad Neo Bluetooth SIG sertifikası aldı, lansman çok yakında
    20 Ara OPPO Pad Neo Bluetooth SIG sertifikası aldı, lansman çok yakında

    OPPO Pad Neo, OPD2303 model numarasıyla Bluetooth SIG sertifikası aldı. Liste tabletin Bluetooth 5.2 desteklemesi dışında herhangi bir özelliğini ortaya çıkarmazken tanıtımın çok yakında yapılacağına dair önemli sinyaller veriyor.

  • Honor X8b: Özellikler ve Fiyat
    17 Ara Honor X8b: Özellikler ve Fiyat

    Huawei'den ayrılan Honor, akıllı telefon pazarındaki payını artırmak için uygun fiyatlı Honor X8b modelini tanıttı. 6.7 inç AMOLED ekran, Snapdragon 680 işlemci, 8 GB RAM, 108 MP ana kamera ve 4.500mAh batarya gibi özelliklere sahip olan telefonun başlangıç fiyatı 240 dolar olarak belirlendi.

  • Konya Büyükşehir Belediyesi, Isauria Yolu'nun Rota Kılavuzunu Yayımladı
    15 Ara Konya Büyükşehir Belediyesi, Isauria Yolu'nun Rota Kılavuzunu Yayımladı

    Konya Büyükşehir Belediyesi, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla Isauria Yolu'nun rota kılavuzunu yayımladı. Kılavuzda, yolun geçiş noktaları, kamp yerleri ve GPS tabanlı rotalar yer alıyor.

  • Çin, kaçak avlanan benekli fokları kurtardı
    13 Ara Çin, kaçak avlanan benekli fokları kurtardı

    Çin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, kaçak avlanan 23 benekli fokun kurtarılarak okyanusa geri bırakıldığını açıkladı. Foklar, rehabilite edildikten sonra Dalian kenti açıklarındaki sulara geri bırakıldı. Hayvanların gelecekte yakalanması ve ticaretinin yapılması riskini azaltmak için işaretlendi ve GPS izleyiciler takıldı.

  • Infinix Smart 8 HD: İşte özellikleri ve fiyatı
    08 Ara Infinix Smart 8 HD: İşte özellikleri ve fiyatı

    Infinix, uygun fiyatlı akıllı telefon modeli Smart 8 HD'yi tanıttı. Dinamik Adalı ekranı ve uygun fiyatıyla dikkat çeken Smart 8 HD, alt segmentin iddialı modellerinden biri oldu. 6,6 inçlik 90Hz ekran, 13 MP ana kamera, 5000 mAh batarya gibi özelliklere sahip olan cihaz, 75 Dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

  • TECNO CAMON 20 Premier 5G İnceleme
    02 Ara TECNO CAMON 20 Premier 5G İnceleme

    TECNO'nun 24.999 TL'ye sattığı yeni modeli TECNO CAMON 20 Premier 5G inceleme videosu sizlerle. CAMON 20 Premier 5G, Android 13 işletim sistemi ve güçlü Dimensity 8050 işlemcisi ile dikkat çekiyor. Ayrıca, 6.67 inç AMOLED ekran, 50 MP ana kamera ve 5000 mAh batarya gibi özelliklere sahip.

Advertisement