Kırşehir'de Stk'lardan Ortak Deklarasyon - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de Stk'lardan Ortak Deklarasyon

Kırşehir\'de Stk\'lardan Ortak Deklarasyon

Kırşehir’de demokrasi nöbetinin 5. gününde bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ortak deklarasyon açıkladı.

20.07.2016 02:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de demokrasi nöbetinin 5. gününde bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ortak deklarasyon açıkladı.

Cacabey Meydanında demokrasi nöbetinin 5. Gününde toplanan kalabalığa hitap eden Sivil Toplum Kuruluşları Temislcileri, yapılan konuşmaların ardından ortak deklarasyon açıkladı.

Gazetecilerle bir araya gelen STK Temsilcileri açıkladıkları ortak deklarasyonda, birlik ve bütünlük içerisinde hainlerin istedikleri emele ulaşamayacakları mesajını verdi.

Yapılan açıklamada Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, hainler için devlet geleneğinin uygulanması gerektiğini ve 'Millete Baş Kaldıranın Başının Kesilmeli' gerektiğini söyledi.

"Ülkenin En Büyük Sorunu Siyasi Ayrışmaydı"

Ülkenin 15 Temmuzdan bu yana olağan üstü bir dönemden geçtiğini anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Halkın darbe karşısında kenetlenmesi en büyük korkuları oldu. Kırşehir'de silah atılmadı.

Garnizon Komutanı darbe girişiminin ilk gününde Valiliğe giderek bağlılıklarını bildirdi. Bu süreçte şehitlik mertebesine ulaşan her vatandaş şehitlik mertebesine hiçbir çıkarı olmadan ulaştı.15 Temmuz Türkiye için sağcısı-solcusu ile bir araya geleceğinin ve Türkiye'nin kenetleneceğinin bir göstergesidir.

İnsanların birbirlerine siyasi görüşlerinden dolayı ters bakması ayrışması sürecide görüldü ki 15 Temmuz tarihi itibari ile son buldu. Bu birlikteliği hep birlikte daima göstererek devletin içerisinde olan bu hainlerin geçişine dur demeliyiz. Kendi uçağımızla TBMM'ni vurdular. Bu hainlere en sert ve en ağır şekilde mücadele edilmesi gerekir.

Devlet geleneğimizde devlete baş kaldırmanın bedeli başın kesilmesidir. Amerika'da, Rusya'da, Almanya'da her bölgede idam cezası var. Vatana ihanetin sonucu kesinlikle idam olmalı. Sivil iradenin yamayacağı hiçbir şey yoktur. Terör ve vatana ihanet konusunda mutlaka siyasi oluşumların birlikte hareket etmesi gerekmektedir."dedi.

Eğitim-Sağlık, Kalkınma alanında hep birlikte olunması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Bahçeci, "Hepimiz aslında aynı şeyleri görüyor ve söylüyoruz. Karşılıklı olarak muhalefet ve iktidar partisi güç birliği yaparsa aşamayacağımız hiçbir şey yoktur." İfadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin: "Türkiye, Çakallara Meydan Bırakacak Anlayışta olan bir devlet değildir"

Ortak açıklanan deklarasyonda darbe girişimini önleyenin basın olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, "Cumhurbaşkanının bağlantı yaptığı kanal sonrasında halk sokağa inmiş ve darbe girişimi önlenmiştir. Hukuk sağlam zeminlere oturursa hiç kimse bu tür girişimler içerisinde olamaz. Senin, benim adamım anlayışını bırakarak çalışmalar yapmalı ve devletin geleceği her alanda sağlamlaştırılmalı."ifadelerini kullandı.

Darbeyi hainlerin halka karşı değil ama halkın darbeci hainlere karşı darbe yaptığını belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli ise, 15 Temmuz gecesi basın, iktidar ve muhalefetle halkın teyakkuza geçerek darbe girişimini püskürttüğünü söyledi.

Özel bir kafe restoranda gerçekleşen deklarasyona Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selehattin Ekicioğlu,Baro Başkanı Mehtap Tuzcu Karaburçak, MÜSİAD Başkanı Hasan Eraslan, Gazeteciler Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Sait Yanık ile birlikte 40 STK Temsilcisi katıldı.

MHP İl Başkanı Arif Ekici ise programa yoğunluğu nedeni ile katılamadığı belirtip açıklanan deklarasyona tam destek verdiğini belirtti. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de Stk'lardan Ortak Deklarasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı
    11:04 Gölpazarı'nda Çıkan Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde bir tarlada yakılan meyve dallarından sıçrayan ateş sonucu çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla kontrol altına alındı. Gölpazarı Kaymakamlığı, yangınların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirterek vatandaşlara ateş yakmama konusunda uyarıda bulundu.

  • Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi
    11:04 Uğur Gülen Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığına yeniden seçildi

    Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanlığına Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen yeniden seçildi. Gülen, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve sigortalılık oranlarını artırmak için çalışacaklarını belirtti. Sigorta sektöründe yaşanan zorluklara rağmen prim üretimi 2023'te 483 milyar liraya ulaştı ve sektörün aktif büyüklüğü 1,4 trilyon lirayı aştı. Gülen, 2024 beklentileri arasında 740 milyar lira civarında prim üretimi ve 1,3 trilyon liraya yakın bir fon büyüklüğü hedeflediklerini ifade etti.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.

  • Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı
    11:03 Ressam Orhan Umut'un 'Gece Görüşü' sergisi DG Art Gallery & Projects'de açıldı

    Küratörlüğünü Zeynep Öztürk'ün üstlendiği ressam Orhan Umut'un 50 eserinden oluşan 'Gece Görüşü' sergisi, DG Art Gallery & Projects'de ziyaretçilere açıldı. Serginin adı, gece temalı resimlerden esinlenilerek konuldu. Sergi, 11 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

  • Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    11:02 Eskişehir'de 163 Bin TL Değerinde Hırsızlık Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, farklı ilçelerde gerçekleştirilen 3 ayrı hırsızlık olayının şüphelileri olan S.C. ve Z.F. isimli şahıslar yakalanarak adliyeye sevk edildi. Toplam değeri 163 bin TL olan hırsızlık olaylarına ilişkin olarak başlatılan çalışmalarda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edildi.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.


Advertisement