Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar

Kırşehir'de, "Teröre lanet" yürüyüşünde bir tatlı salonunun tahrip edilmesine ilişkin ve 6'sı tutuklu, 15 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

07.04.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de, "Teröre lanet" yürüyüşünde bir tatlı salonunun tahrip edilmesine ilişkin ve 6'sı tutuklu, 15 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Güvenlik gerekçesiyle başka bir ile alınması talebi reddedilen 6'sı tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Abdulkadir U, Bilal Y, Erdoğan Ş, İshak Ü, Murat C, Mustafa O, müştekiler Zeki, Ercan ve Yaşar Alakuş ile taraf avukatları katıldı.

İfadeleri alınan zanlılardan Abdülkadir U. işten evine giderken kalabalığı gördüğünü belirterek, "Bunlar PKK yanlısı, terörist besliyorlar" diye topluluktan sözler duyunca, aralarına karıştığını ve sadece taş attığını ifade etti.

İshak Ü. de markete alışveriş yapmaya gittiği sırada gördüğü kalabalığa katıldığını, kendisinin orada bulunduğu sırada iş yerinin kilitli ve içeride kimsenin olmadığını anlattı.

Bu arada dava dosyasında müşteki olarak yer alan tatlı salonunun arka bölümündeki iş yeri ve dairelerin sahipleri de şikayetlerinden vazgeçtiklerini bildirdi.

Sanık avukatlarından Elif Çavdar Yalçın, yargılanan kişilerin tatlı salonunun önünde bulunduklarını, asıl yangının arka tarafta çıkması nedeniyle tutuklu sanıkların, "adam öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediklerine yönelik delil olmadığını aktardı. Yalçın, sanıkların tutuklu oldukları süre göz önünde bulundurularak, tahliye edilmelerini istedi.

Müşteki avukatı Şahin Kaymaz da bu davanın yine aynı mahkemede görülen kitabevinin tahrip edilmesi davasıyla birleştirilmesini, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kararın açıklanmasıyla mahkeme salonunda gerginlik yaşandı. Tatlı salonu sahipleri ile sanık yakınları arasında yaşanan gerginliği polis ekipleri araya girerek önledi. Adliye önünde fenalık geçiren bir tutuklunun annesi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tatlı salonu sahipleri, sanık yakınları ayrıldıktan sonra polis eşliğinde adliyeden çıkarıldı.

Kırşehir'de 8 Eylül 2015'te "Teröre lanet" yürüyüşünde çıkan olaylarda tahrip edilen iş yerleriyle ilgili farklı mahkemelerde, "Kasten adam öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketlerine katılma" suçlamalarıyla davalar açılmıştı.

Terme ve Ankara caddelerinde şubeleri bulunan tatlı salonuyla ilgili ayrı davalar açılmış, Ankara Caddesi'ndeki şubeyle ilgili davanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ile alınması talep edilmiş, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı da talebi reddetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'deki Olaylarla İlgili Davalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement