Kırşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırşehir'den Kısa Kısa

Kırşehir İl Özel İdaresi, 5 yıllık Stratejik Plan hazırlığına başladı.

16.05.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir İl Genel Meclisi Başkanı Şuayip Soysal, 2014-2019 Çalışma Dönemi 5 Yıllık Stratejik Planı hazırlıklarına başlandığını belirtti.

İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, İl Genel Meclis Salonu'ndaki hizmet içi eğitim programında konuşan Soysal, 2009-2013 yılları arasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Taşımalı eğitim verilen Köy okullarında çevre düzenlemesi yapıldığını ifade eden Soysal, nüfusu 250'yi aşan köylerde kilitli parke taşı uygulaması yaptıklarını vurguladı.

Soysal, "Eskiyen araç ve iş makinesi parkını yeniledik. Okulların yapımını sağladık. Spor salonlarını, Ahi Stadyumu tribün koltuklarını yeniledik. Amatör spor kulüplerine malzeme temini gerçekleştirdik. İki yıldır ceviz eylem planına destek veriyoruz. Ülkemizde ilk defa kamu eliyle meyve ve sebze kurutma tesisi kurduk. Biyogazdan elektrik üretecek santral çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Çalışmaların daha verimli bir şekilde sürüdürülmesi ve eksikliklerin giderilmesi için 2014-2019 Dönemi 5 Yıllık Stratejik Planı hazırlıklarına başladıklarını dile getiren Soysal, İl Özel İdaresi'nin koordinasyonda tamamlanacak olan planı en kısa sürede hayata geçirmeyi arzu etiklerini belirtti.

Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Taş da Stratejik Planı'ın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kırşehir İl Özel İdaresi'nin güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edilip, etkili ve verimli kullanılmasına yönelik olarak çalışmalar yapılmaktadır. 2014-2019 Stratejik Plan'ın hazırlanmasında aramızda yer alan paydaş kuruluşlarımız olan siz değerli temsilcilerine teşekkür ediyor, çalışmalarınızın ilimize, kuruluşlarımıza ve halkımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kartal Demirgüneş, Stratejik Plan hakkında bir sunum yaparak katılımcılara bilgi verdi.

Kaman Anadolu Öğretmen Lisesi'nde Bilim Fuarı açıldı

Kaymakam Vekili İbrahim Deniz, Belediye Başkanı Erhan Talu ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Dağıstan'ın da katıldığı açılış töreninde konuşan okul müdürü Abidin Çağlar, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Kaman'da Bilim Fuarı'nın organize edildiğini söyledi.

Çağlar, "Bilim Fuarı'nda, 12. sınıflarda okumakta olan öğrencilerin öğretim programları çerçevesinde ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine yaptığı çalışmalar sergilenmektedir. Öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmıştır. Bilim fuarları bir yarışma değil, bilim ve araştırma kültürünü geliştiren eğitim ve öğretim etkinliklerdir. Kırşehir'de 4, Kaman ilçesinde de bir okulda Bilim Fuarı açıldı" dedi.

Fuarda 84 öğrencinin çeşitli derslerde hazırladığı 40 projenin sergilendiğini ifade eden Çağlar, projelerle sık karşılaşılan problemlere çözümler, çevre duyarlılığı ve tasarruf konularının işlendiğini kaydetti.

- Soma'daki maden faciası

Soma'daki maden faciasında ölen madenciler için Kırşehir'de gıyabi cenaze namazı kılındı. Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından cemaat, caminin içinde saf tuttu.

İl Müftüsü Mehmet Şahin'in kıldırdığı gıyabi cenaze namazından sonra faciada hayatını kaybedenler için dua edildi. Şahin, vefat eden işçilere Allah'tan rahmet, tedavi görenlere de acil şifa diledi. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement