Kırşehir'e Hububat Depoları Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'e Hububat Depoları Yapılacak

Kırşehir\'e Hububat Depoları Yapılacak

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, kentin 3 ayrı bölgesine 140 bin ton kapasiteli Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat deposu yapılacağını bildirdi.

15.11.2016 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, kentin 3 ayrı bölgesine 140 bin ton kapasiteli Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat deposu yapılacağını bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, TMO Genel Müdürü İsmail Kelamoğlu ile bir araya gelerek Kırşehir'de 3 bölgede 140 bin ton kapasiteli silo yapılması konusunu görüştüğünü belirtti.

Çelikten inşa edilecek lisanslı depoların 10 yıl süre ile kiraya verilebileceğini vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Kırşehir- Yerköy yol kavşağına 60 bin ton, Mucur- Topaklı arasına 40 bin ton, Kaman- Akpınar arasına 40 bin tonluk silo deposu olmak üzere 3 ayrı noktada hububat deposu yaptırılacak. TMO'nin ülke genelinde yeterli sayıda ve kapasitede deposunun olmaması nedeniyle, açık arazide toprak içi depolama yöntemiyle yapılan alımlarda, üründe, aşırı yağmur, sel gibi afetlerin yanı sıra fare, köstebek gibi zararlılardan kaynaklanan önemli ölçüde miktar ve değer kayıpları da oluşmaktadır. Bu kapsamda TMO Genel Müdürlüğünce Türkiye'de uzun süreli (10 yıl) hububat depoları ihalesinin çalışmaları devam etmektedir. İhale ile Kırşehir'de toplam 140 bin tonluk hububat deposu özel sektör eliyle yapılacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'e Hububat Depoları Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement