Kırşehir İl Genel Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Kırşehir İl Genel Meclisi Toplandı

Vali Şentürk: "(İl Özel İdaresinin) 2015 yılı bütçesinin 26,5 milyon lira olması beklenmektedir"

17.10.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, İl Özel İdaresinin bütçesinin 26,5 milyon lira olmasının beklendiğini belirtti.

Şentürk, İl Özel İdaresinde düzenlenen İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresinin en büyük karar organı İl Genel Meclisinin üyelerinin seçildiği günden bugüne kadar gerek köylere hizmet götürülmesi noktasında, gerekse eğitim, sağlık, tarım gibi alanlarda ilin ihtiyaçlarının giderilmesi için kurumlara büyük destek verdiğini belirtti.

Başarıyı yakalamak kadar devam ettirmenin de önemli olduğunu dile getiren Şentürk, "İl Özel İdaremiz, önceden olduğu gibi şimdi de milletimizin ve Kırşehir'in menfaatleri doğrultusunda üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır. Öncelikli hedefimiz, eğitimdir. Eğitimin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. İnanıyorum ki birlikte çok güzel hizmetler yapacağız. Önemli olan kaynaklarımızı yerinde ve tasarruflu şekilde kullanmaktır" diye konuştu.

Şentürk, İl Özel İdaresinin bu yılki bütçesinin 22 milyon lira olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"2015 yılı bütçesinin 26,5 milyon lira olması beklenmektedir. İlimiz genelinde bin 178 kilometre asfalt, 942 kilometre stabilize yolumuz bulunmaktadır. Kaynaklarımız ölçüsünde yollarımızı asfaltlamaya devam edeceğiz. Ayrıca köylerimize yapılan kanalizasyon sistemleriyle birlikte mutlaka arıtma sistemlerini de kurmalıyız. Yoksa doğayı korumak yerine kirletmiş oluruz. Yatırımlarda köylü vatandaşlarımızın da katkısının olması, yapılan hizmetlerin daha çok sahiplenilmesini sağlayacaktır."

Toplantıya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal ve meclis üyeleri katıldı. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir İl Genel Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement