Kırşehir, Kop'a Dahil Edildi - Son Dakika
Güncel

Kırşehir, Kop'a Dahil Edildi

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Kırşehir'in Konya Ovası Projesine (KOP) dahil edildiğini belirtti.

10.09.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Kırşehir'in Konya Ovası Projesine (KOP) dahil edildiğini belirtti.

Çetinkaya ve Arslan, yaptığı ortak yazılı açıklamada, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşurken, yapılan çalışmalar ve istişareler sonucunda Kırşehir'in de bu projeye dahil edildiğini belirtti.

KOP bölgesi içine dahil edilmenin tarım alanları ve çiftçiler için önemli avantajlar sağlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"KOP ile toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, ekonomik yapının güçlendirilmesi, altyapının geliştirilmesi ve kentleşme, beşeri ve sosyal yapının güçlendirilmesi, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi gibi önemli yatırımlara destek veriliyor. Bu çerçevede tarımsal yapıda değişimi ve sürdürülebilirliği sağlayarak, sanayi, ticaret, ulaşım, enerji gibi sektörleri güçlendirmek, eğitim, sağlık, kültür ve diğer sosyal hizmetlere erişilebilirliği artırmak, bölge içi ve bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak, yenilikçi bir yaklaşımla bölgenin rekabet gücünü artırılması amaçlanmaktadır. Kırşehir'in bu proje içinde yer alması bizi oldukça sevindirdi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir, Kop'a Dahil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement