Kırşehir Pmyo Polis Eğitim Merkezine Dönüştü - Son Dakika
Yerel

Kırşehir Pmyo Polis Eğitim Merkezine Dönüştü

Kırşehir Pmyo Polis Eğitim Merkezine Dönüştü

Polis Meslek Yüksek Okulu iken Polis Eğitim Merkezine dönüştürülen, okulda farklı kültürlerden gelen Polis adayları Ahi Evran’ın kültüründe birleşiyor.

04.02.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis Meslek Yüksek Okulu iken Polis Eğitim Merkezine dönüştürülen, okulda farklı kültürlerden gelen Polis adayları Ahi Evran'ın kültüründe birleşiyor.

Polis Eğitim Merkezinin Kırşehir'e ekonomik ve sosyal alanda çok büyük katkılar sunacağını düzenlediği basın toplantısı ile anlatan Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol, "Hukuk devleti anlayışı anayasal temel hak ve hürriyetleri korumayı asayiş ve huzuru sağlamayı vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyarak kamu düzeninin gerçekleşmesi yolunda eğitimler veriyoruz" dedi.

Eğitim Merkezi alanını ve polis adaylarının yaptıkları çalışmaların yerinde görülmesini sağlayan ve farklı kültürlerden gelen öğrencilerin Ahi Evran'ın felsefesinde birleştiğini ifade eden Varol, "22 bin metre kare alanda 500 öğrenciye eğitim veren bir Polis Eğitim Merkeziyiz. Eğitim alan öğrencilerimizin tamamının her türlü imkanı sağlanarak en şeffaf şekilde ailelerinin de çocuklarının aldıkları eğitim aşamalarını görmelerini sağlayarak eğitim vermekteyiz. Kırşehir'de 11.11.2009 tarih ve 15623 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 4 yıl boyunca PMYO olarak faaliyet gösteren okulun 09.12.2014 tarih ve 2014/7054 sayılı karar ile Polis Eğitim Merkezine dönüştürülmesine karar verildi.

Bu süreç içerisinde ise okulumuzdan 708 öğrenci mezun olarak mesleki hayatlarına başladılar. Büyük bir gurur içerisinde mezun olan ve eğitim alan çocuklarımızın kendisine, ailesine, sosyal çevresine saygılı birer bireyler olarak yetiştirilmesi amacı ile devlet adına hizmet verilmekte" diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırşehir Pmyo Polis Eğitim Merkezine Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement