Kırşehir Valisi: "112'ye Gelen Çağrıların Yüzde 84'ü Asılsız" - Son Dakika
Güncel

Kırşehir Valisi: "112'ye Gelen Çağrıların Yüzde 84'ü Asılsız"

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 112 Acil Çağrı merkezine 2014 yılı içinde 332 bin 451 çağrı geldiğini bu çağrıların 278 bin 164’ünün gereksiz olduğunu söyleyerek, "Yapılan gereksiz çağrıları ise çocuklar değil erişkin insanlar yapıyor" diye konuştu.

11.02.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 112 Acil Çağrı merkezine 2014 yılı içinde 332 bin 451 çağrı geldiğini bu çağrıların 278 bin 164'ünün gereksiz olduğunu söyleyerek, "Yapılan gereksiz çağrıları ise çocuklar değil erişkin insanlar yapıyor" diye konuştu.

Vali Necati Şentürk, "2014 Yılı içerisinde acil çağrı merkezine yapılan 332 bin 451 çağrıdan 278 bin 164'ü gereksiz çağrı olarak yapılarak birimlerimiz meşgul edilmiştir" dedi.

Kırşehir Acil Çağrı Merkezinde yapılan çalışma ve bulunan birimleri inceleyen Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Bütün bu çağrıları tek merkezden toplamak ve koordineli bir tarzda personel ve araç sevk etmek görüldüğü gibi bu alanda Jandarma, Emniyet, AFAD, 112 ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü, İtfaiye ekipleri var. Bu birimde 73 personel çalışıyor. 29 adette ambulansımız mevcut, 2014 yılı içerisinde 332 bin 451 çağrıya çağrı bu birimimizde gerçekleşmiş fakat bu çağrıların sadece yüzde 16'sı gerçek çağrı, yüzde 84'ü gereksiz çağrı bu durum tabii ki bizi üzüyor. Bu durum hem kamu görevlilerinin zamanlarını alıyor, zaman ve kaynak israfına, araç israfına ve personelin gereksiz yere zaman kaybetmesine neden oluyor" ifadelerini kullandı.

GEREKSİZ ÇAĞRILAR HİZMET VERİMİNİ DÜŞÜRÜYOR

Kırşehir'de Acil Çağrı Merkezine yapılan 278 bin 164 gereksiz çağrının hizmet verimini de düşürdüğünü belirten Vali Necati Şentürk, "Yüzde 84 gereksiz çağrı bu büyük bir rakam bizi ve hizmetlerimizi olumsuz etkiliyor. Kırşehir'in eğitimi ile her zaman övünüyoruz. TEOK'da birinci olduk. Üniversite sınavlarında iyiyiz, eğitimimiz kaliteli insanımız medeni ama yüzde 84 gereksiz çağrı bu kente yakışmıyor. Yapılan gereksiz çağrıları ise çocuklar değil erişkin insanlar yapıyor" diye konuştu.

Vali Şentürk, çağrı merkezi incelemesinde bir de yapılan gereksiz çağrıya müdahil oldu. Personelden bu durumda ne yapılması gerektiği noktasında ise bilgiler alarak şehrin tüm birimlerini bu noktada eğitim için uyarılarda bulunacaklarını bildirdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırşehir Valisi: '112'ye Gelen Çağrıların Yüzde 84'ü Asılsız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement