Kırşehirliler, Eda İçin Kan Toplanma Merkezine Akın Etti - Son Dakika
Güncel

Kırşehirliler, Eda İçin Kan Toplanma Merkezine Akın Etti

Kırşehirliler, Eda İçin Kan Toplanma Merkezine Akın Etti

Kırşehir’de Ortaokul birinci sınıf öğrencisi Eda Beşkardaş’a ilik bulunabilmesi için kampanya başlatıldı.

23.01.2016 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de Ortaokul birinci sınıf öğrencisi Eda Beşkardaş'a ilik bulunabilmesi için kampanya başlatıldı.

İlk tedavisi Ankara Tıp Fakültesi Hastanesinde başlanılan Eda için ilik nakli yapılması kararının alınmasının ardından Beşkardaş ailesinin de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile Kırşehir'de kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Kızılay Kan Toplama Merkezine Eda'ya uygun ilik bulunabilmesi için kök hücre testine gelenlerde artış olurken Eda'nın okul arkadaşlarının aileleri de başlatılan kampanyaya destek verdi.

Sosyal Medya üzerinden kızının 10 yaşında lösemi olduğunu öğrendiklerini anlatan Eda Beşkardaş'ın annesi Senem Beşkardaş, "Kızım Eda, Cacabey Ortaokulu öğrencisi 10 yaşına girdiği günlerde lösemi hastası olduğunu öğrendik. Bu hastalıktan kurtulabilmesi için ilik nakli olması bekleniyor. İlik nakli için de uygun dokunun bulunması gerekiyor" dedi.

Kırşehir'de gazetecilerin de destek verdiği kampanya ile Kan Toplama Merkezine akın olurken, Kızılay yetkilileri kan verildikten sonra uygun dokunun bulunması sonrasında testler yapıldığını belirtti.

Eda Beşkardaş'ın dedesi Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Beşkardaş ise Kırşehir genelinde başlatılan kampanyaya teşekkür ederek, "Kızımızın yaşaması için duyarlı olan herkese teşekkür ederim. Allah Eda'nın yaşaması için destek veren herkesten razı olsun" diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırşehirliler, Eda İçin Kan Toplanma Merkezine Akın Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement