Kış Lastiği Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Kış Lastiği Uygulaması

Sakarya Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeli uyarınca "A" türü yetki belgeli otomobillerde kış lastiği...

11.12.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeli uyarınca "A" türü yetki belgeli otomobillerde kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Uludağ yaptığı yazılı açıklamada, 1 Aralık ile 1 Nisan 2013 tarihleri arasında Bakanlıkça belirlenen artırımlı sürelerle sınırlı olmak üzere şehiriçi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususların ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenip uygulandığını ifade etti.

Kış lastiğinin üzerinde "M+S" işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu arttırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenen ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türü olduğunu vurgulayan Uludağ, buzlu zeminlerde kullanılan çivili lastiklerin de kış lastiği yerine geçtiğini vurguladı.

Sırt deseninin kış lastiğine uygun olmasının zorunlu olduğunu belirten Uludağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kış lastiği uygulamasına uymayanlara yetki çerçevesinde 500 lira tutarında üçüncü fıkrada belirtilen görevlilerce idari para cezası karar tutanağı düzenlenir ve bu araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilir"

Muhabir: Salih Eren

Yayıncı: Murat Paksoy - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kış Lastiği Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement