Kış Yarısı Etkinliği İlgi Gördü - Son Dakika
Yerel

Kış Yarısı Etkinliği İlgi Gördü

Kış Yarısı Etkinliği İlgi Gördü

Malatya’nın Arguvan ilçesinde kış yarısı etkenliği düzenlendi.

03.02.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Arguvan ilçesinde kış yarısı etkenliği düzenlendi.

Kızık Köyü'nde düzenlenen birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla Orta Asya'dan beri süregelen geleneklerden olan kış yarısı etkinliği tertiplendi ve ilgi gördü.

Etkinlikte komite üyeleri, folklorik kıyafetler içerisinde değişik roller üstlenerek; gelin, damat, baba, koruyucular yapay bir deve ve davul zurna eşliğinde göçü canlandırdı. Devamında hep birlikte halay çekildi. İlçede her yıl yapılan ve bahara yaklaşmanın sevincinin yaşatıldığı etkinlik öncesi hazırlık sürecinde, evlerin kapısı çalınarak yiyecek toplandı. Köy sokaklarını dolaşan gençler köy sakinlerini hem etkinliğe davet etti hem de kışın yarılanmasının sevincini yaşadı. Kış yarısı kültürel etkinliği toplanmış olan bu yiyeceklerden yapılan aşın misafirlere ikramı ile sona erdi. Bu etkinliğin yanı sıra Abdal Musa Lokması da yapıldı. Etkinliğe Kızık köyüyle birlikte çevre köylerden, Arguvan'dan ve Malatya'dan yüzlerce kişi katıldı.

Etkinliğe; İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özcan Durmaz, İlçe Emniyet Amir Vekili Doğukan Özer, Malatya Defterdarı Murat Yiğiter, İlçe Malmüdürü Mesut Apaydın, İlçe Tarım Müdürü Ali Asker Ekici ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin sonunda katılımcılara etli pilav ikram edildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kış Yarısı Etkinliği İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement