Kısa Dönem Erler Yemin Etti - Son Dakika
Yerel

Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Samsun 15. Piyade Eğitim Tugayı’nda eğitim gören 359. kısa dönem erlerin yemin töreni Esentepe Kışlası Tabur Komutanlığı alanında yapıldı.

10.06.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun 15. Piyade Eğitim Tugayı'nda eğitim gören 359. kısa dönem erlerin yemin töreni Esentepe Kışlası Tabur Komutanlığı alanında yapıldı.

Esentepe Kışlasında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yemin töreninde, 3 haftalık temel eğitimlerini tamamlayan 359. kısa dönem erler, görevli Asb. Bçvş. eşliğinde bayrak ve silah üzerine el basarak yemin etti. Erler, yemin sırasında aileleri tarafından ayakta alkışlandı.

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un da hazır bulunduğu yemin törenine ayrıca Hrk. ve Eğt. Şb. Md. Piyade Albay Sertaç Özbıçak, İlkadım Esentepe Kışlası Tb. Komutanı P. Bnb. Ercan Eskici, Samsun Defterdarı Hayati Dinç, Samsunlu iş adamı Köksal Ersayın, resmi kurumların, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin temsilcileri ve askerlerin yakınları katıldı.

Törende eğitimleri sırasında başarı gösteren kısa dönem erlere takdir belgesi verildi.

Eğitime ilk katılan ere ödülünü İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz verirken, eğitim dalı birincisine ödülünü Hrk. ve Eğt. Şb. Md. Piyade Albay Sertaç Özbıçak verdi. Spor dalının birincisine ise ödülünü İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok verdi.

Ödül törenin ardından Hrk. ve Eğt. Şb. Md. Piyade Albay Sertaç Özbıçak, yemin eden erlere ve ailelerine hitaben konuşmasını yaptı.

Tören sonrasında yapılan ikram sırasında aileler evlatları ile buluştu. Buluşma da yemin eden erlerin ve ailelerin mutlulukları beraber çektikleri fotoğraf karelerine yansıdı.

Yemin eden kısa dönem erler, önümüzdeki günlerde kura çekerek yeni birliklerine gönderilecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kısa Dönem Erler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement