Kışa girmeden Bodrum'a gitmek için bahane - Son Dakika
Spor

Kışa girmeden Bodrum'a gitmek için bahane

Kışa girmeden Bodrum\'a gitmek için bahane

Bodrum Yarımadasıyla bütünleşen "The Bodrum Cup" 28. kez start alıyor.

14.10.2016 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artık tüm Türkiye'nin gözü Bodrum Yarımadasında olacak. Bodrum'da Belediye meydanında yapılacak Açılış seremonisi öncesi yerel yöneticilerin özel sektör temsilcilerinin tüm sponsorların yat sektörü temsilcileriyle yat ekiplerinin katılacağı bir kortej yürüyüşü de yapılacak.

Böylesine görkemli bir törenle ve konserle başlayacak olan 28.The Bodrum Cup, 18 Ekim Salı günü saat 11.00'de "Yelkenler Fora" diyecek.

28. The Bodrum Cup'ta farklı renkler var

17-22 Ekim günlerinde yatların Bodrum- Gümüşlük – Leros – Yalıkavak- Bodrum yelken yarışı serüveni sırasında teknelerde ekipler "Mavi Yolculuk Mutfağı"na kültürel bir katkı amacıyla levrek balığı yemekleri yapacak finalde ise ahtapot yemekleri yarışacak. 28. The Bodrum Cup bu tip etkinliklerle deniz ve yelken spor dışında çeşitli, renkli konulara da imza atıyor.

28. The Bodrum Cup sosyal sorumluluğuyla dikkat çekiyor

Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören özel öğrenciler, yarışa katılacak yatlar için hazırlanan flamaları rengarenk boyadı. Bodrum Sağlık Vakfı'nın özel öğrencileri, flamaları yelkenlere asılmış haliyle de yarışta ziyaret edecek.

Ayrıca ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olması sebebiyle Pembe İzler Derneği ile işbirliği yapan The Bodrum Cup komitesi, tüm yarış tekneleri ve yat sektörünün katılacağı açılış kortej yürüyüşünde de pembe flamalarla beraber yürüyecek ve meme kanseri farkındalığının arttırılmasına önemli katkı sağlayacak.

The Bodrum Cup artık uluslararası oluyor

28.The Bodrum Cup tüm Bodrum Yarımadasında ve komşu Leros'ta da düzenlenecek etkinliklerle uluslararası kimlik kazanıyor. Evet, görüldüğü gibi deniz, yelken tutkunlarını 28 yıldır ekim ayının ortasında Bodrum'da buluşturan The Bodrum Cup artık çok daha renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Amacı yelken ve yat sevdasını gençlere de aşılamak olan 28. The Bodrum Cup eğlenceyi de ihmal etmiyor; bu sürede genç sanatçılar Mehmet Erdem, Fatma Turgut'un konserleri ile tüm katılımcılar eğlenirken 22 Ekim gecesi final; Türk pop müziğinin kraliçesi, Eurovision yıldızımız Sertab Erener konseriyle yapılacak. Böylece "The Bodrum Cup" serüvenine 2017'de tekrar buluşmak üzere 22 Ekim gecesi veda edilecek.

Yarışlar 5 etaptan oluşuyor

Tekne sahibi olmayanların da kabin kiralayarak katılabildiği yarışta, guletlerin yanı sıra IRC, Triandil, geleneksel ve diğer yelkenli kategorilerinde katılım sağlanıyor. Mavi yolculuk dünyasının en önemli organizasyonu olan "The Bodrum Cup" 18 Ekim de Bodrum'dan start alacak, yarışa katılan tekneler, Gümüşlük, Leros, Yalıkavak Palmarina üzerinden 22 Ekim günü tekrar Bodrum'a dönecek.

The Bodrum Cup'a katılmak için tekne sahibi olmak gerekmiyor, denizi seven, yelkenlere gönül veren veya öğrenmek isteyenlere; "Haydi birlikte yelkenler fora diyelim" diyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Kışa girmeden Bodrum'a gitmek için bahane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi
    18:33 Hatay Dörtyol'da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında güreş ve masa tenisi müsabakaları düzenlendi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında 330 öğrenci güreş ve masa tenisi yarışmalarına katıldı. Dereceye giren sporcular, 23 Nisan'da yapılacak törende ödüllerini alacak.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları 5. ayak mücadelesi sağanak altında start aldı
    17:34 Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları 5. ayak mücadelesi sağanak altında start aldı

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları'nın 5. ayak yarışları sağanak altında başladı. 34 yelkenli yat ve 300 sporcu yarışlara katıldı. Yatlar, rüzgara göre belirlenen parkurda mücadele etti ve finişe geldi. İlk gün hava şartları nedeniyle tek yarış yapıldı. Yarışlar yarın koy içi ve koy dışında gerçekleştirilecek yarışlarla tamamlanacak.

  • Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı
    17:28 Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı

    Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Erzurum'da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Futsal Bölge Müsabakalarında grup birincisi olan Patnos YİBO oyuncularını tebrik etti. Kökrek, oyuncuların gösterdiği azim ve mücadeleden gurur duyduğunu belirterek, başarılarının devamını diledi.


Advertisement