Kışanak: 75 Milyonun Haber Alma Hakkına Silah Dayandı - Son Dakika
Güncel

Kışanak: 75 Milyonun Haber Alma Hakkına Silah Dayandı

Kışanak: 75 Milyonun Haber Alma Hakkına Silah Dayandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, "Başına silah dayanan bir gazeteci değil, Türkiye'deki 75 milyon insanın haber alma hakkıdır" dedi.

07.10.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'a faaliyet gösteren Özgür Gazeteciler Cemiyeti, son günlerde gazetecilere yönelik düzenlenen saldırılara tepki için Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi'ndeki AZC Plaza önünde basın açıklaması yaptı. Diyarbakır'da görev yapan gazeteciler, polisin başına silah dayadığı Serhat Yüce, o görüntüleri çeken Özgür Gün TV muhabiri Murat Demir katılırken, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da gazeteci kimliğiyle açıklamaya destek verdi.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eşbaşkanı Hakkı Boltan, başlayan çatışmalarla gazetecilere yönelik baskının da artığını ifade etti. Silvan'da DİHA muhabiri Serhat Yüce ve Özgür Gün Tv çalışanı Murat Demir'in başlarına polis tarafından silah dayanarak gözaltına alınması ile gazetecilerin baskı ve tehdit edilmesi hadiselerinden örnekler veren Boltan, "Başımıza silah dayamanın ne anlama geldiğini biliyoruz. Başımıza silah dayamak demek özgür basının susturulması demektir. Fakat özgür basın susturulamayacaktır" dedi.

Burada bir konuşma yapan ve gazeteci kimliğiyle açıklamaya katıldığını belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, basının özgür olmadığı bir ülkede hiçbir özgürlükten bahsedilemeyeceğini ifade ederek, "Başına silah dayanan bir gazeteci değil, Türkiye'deki 75 milyon insanın haber alma hakkıdır. Aslında hepimizin başına silah dayattılar, 'gerçeği öğrenme hakkını işte böyle silah zoruyla engellerim' demek istediler. Özgür basın, gazeteler bombalanarak engellenemez" dedi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıya da değinen Kışanak, "Sayın Ahmet Hakan'a yönelik saldırıyı, gazete binalarına yönelik saldırıyı, yine Silvan'da gazeteci arkadaşımızın başına silah dayanmasını şiddetle kınıyorum. Bu bir suçtur, yaptıklarınızın hesabını bir gün mutlaka vereceksiniz. Bu ülkeye mutlaka bir gün size yaptığınız bu suçların hesabını soracak demokratik bir yönetim gelecektir" diye konuştu.

Silvan İlçesi'nde polis tarafından başına silah dayatılan DİHA muhabiri Serhat Yüce ve olayı görüntüleyen Özgür Gün TV muhabiri Murat Demir de yaşadıklarını anlattı.

Yapılan konuşmalardan sonra gazeteciler sessizce dağıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak: 75 Milyonun Haber Alma Hakkına Silah Dayandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement