Kışanak: Daha Sadece Bismillah Dedik - Son Dakika
Politika

Kışanak: Daha Sadece Bismillah Dedik

Kışanak: Daha Sadece Bismillah Dedik

İmralı görüşmeleri BDP'li Kışanak'a göre sadece başlangıç.

10.03.2013 09:59  Güncelleme: 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, İmralı görüşmelerinin bir sonuç değil sadece bir başlangıç olduğunu belirterek, "Biz daha sadece bismillah dedik. Umarım halkımızın da katkısıyla bu süreci resmi müzakerelere dönüştüreceğiz" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanlığı tarafından bir otelde verilen dayanışma gecesine BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, BDP'li Belediye Başkan Vekili Sabri Abi, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, BDP MYK Üyesi Necla Yıldırım, BDP PM Üyesi İhsan Coşkun, BDP'li Belediye Başkanları, STÖ temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Gecede bir konuşma yapan BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, büyük fırtınalardan geçerek bugüne ulaştıklarını ifade ederek, "Yaşımızın el verdiğini yaşadık, tanık olduk. Yaşımızın el vermediğini de birinci elden, tanıklarından dinleyerek büyüdük.

Şeyh Said'i, Dersim'i, Ağrı'yı, Zilan'ı, Saso'yu ve Halepçe'yi buralarda yaşanan zulmü ya yaşadık, ya da tanık olduk. Derler ki, 'Kürtler birlik olamaz. Geçmişteki bütün mücadele deneyimlerine bakarak bunu söylerler. Lokal kalır. Sınırlı bir bölgede olur. Öbürü destek vermez.

Kürtler birlik olamaz, iki kişi birbirini sevmez. ya aşiret derler, ya mezhep derler, ya bölge farkı derler, herkes başka bir kulvarda durur' söylemiydi. Bugün eğer İmralı'da Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan'la devlet görüşüyorsa ve bunu kamuoyuna resmi olarak açıklıyorsa bu halkımızın yürüttüğü büyük onurlu mücadelenin geldiği çok önemli bir aşamadır" dedi.

Barış sürecinden umutlu olduğunu belirten Kışanak, "Herkesin üzerine düşen görevi yaptığı takdirde sürecin ilerleyebileceğini düşünüyorum. Şimdi müzakerelere başlanma aşamasındayız. Görüşmeler yapılıyor. Biz BDP olarak bunu ilerletmek istiyoruz. Bunu bir resmi müzakere sürecine dönüştürmek istiyoruz.

Müzakere sürecinin mekanizmaları kurulursa ilkeleri sağlıklı olarak tespit edilirse, komisyonları kurulları oluşturulabilirse bu konuda parlamento görevini yaparsa, hükümet atması gereken adımları atarsa, biz de atmamız gereken adımları atarak bu süreci ilerleteceğiz. Ne diyorlar bize daha bismillah başlıyoruz. Ama birileri sanki daha başladığımız yerde bitiriyormuşuz gibi bakıyor. Oysa biten bir şey yok.

Ben kişisel olarak umutluyum. Bu süreci başarı ile yürütebiliriz. Yeter ki iş oldu bitti havasına kapılıp 'Nasılsa birileri barışı getiriyor, yarın hepimiz rahata kavuşacağız' diye bir kolaycılığa kimse kaçmasın. Bu ülkeyi, halkımızı en başta da evlatlarını yitiren analarımızı onurlu bir barışla buluşturabiliriz. Bunun sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bunun sorumluluğuyla çalışmalarımıza katılıyoruz" şeklinde konuştu.

Kışanak'ın konuşmasının ardından gece sona erdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kışanak: Daha Sadece Bismillah Dedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement