Kışanak: Herkes Kendi İnancı ve Kimliğiyle Saygı İçinde Yaşamalı - Son Dakika
Güncel

Kışanak: Herkes Kendi İnancı ve Kimliğiyle Saygı İçinde Yaşamalı

Kışanak: Herkes Kendi İnancı ve Kimliğiyle Saygı İçinde Yaşamalı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, herkesin kendi inancıyla, kimliğiyle birbirine saygı göstererek yaşaması gerektiğini söyledi.

29.06.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı münasebetiyle kentteki Ermeni, Keldani, Alevi, Ezidi, Süryani inanç gruplarına Hevsel Sosyal Tesisleri'nde (Gazi Köşkü) iftar yemeği verdi.

İftar yemeğine Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP Diyarbakır milletvekilleri İmam Taşçıer ve Çağlar Demirel, DBP ve HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları, Kayapınar, Bağlar ve Hazro Belediyesi Eş Başkanları, Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) yöneticileri ve üyeleri, Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, DİVES, Din Bir Sen, DTK İnanç Komisyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, BÜŞAK-DER, Kayapınar Müftülüğü ve Diyanet Sen yöneticileri ile birçok din adamı katıldı.

Yemekte konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, farklı inanç gruplarının bir arada olmasının önemine dikkat çekerek, "Aslında bizim istediğimiz dünya böyle bir dünya, bizim arzu ettiğimiz ülke, bizim istediğimiz gelecek böyle bir gelecek. Herkesin kendi inancıyla, kendi kimliğiyle ama birbirine saygı göstererek, herkesin hakkını hukukunu yaşadığı bir özgür geleceği arzu ediyoruz" diye konuştu.

Yüreğimiz Kobane'de

Kobane'ye yapılan bombalı saldırıyı hatırlatan Kışanak, "Kürt halkının bu coğrafyada özgürce nefes almasına dahi tahammül edemeyenlerin bizlere bugün de olduğu gibi büyük acılar yaşattığını ve yaşatacağını tahmin ediyoruz. Bugün hepimizin yüreği Kobane'de. Hepimiz bugün orada yaşanan bu vahşi saldırı nedeniyle yüreğimiz yaralı ama bir aradayız, birlikteyiz. Orada yaşamını yitiren herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Umuyorum ve diliyorum ki bu Ramazan Ayı barışa, özgürlüklere, çözüme vesile olsun." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak: Herkes Kendi İnancı ve Kimliğiyle Saygı İçinde Yaşamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement