Kışanak: İzmir'de Konuştu: O Kadar Gaz Kullanıldı Ki, Stoklarda Kalmadı - Son Dakika
Politika

Kışanak: İzmir'de Konuştu: O Kadar Gaz Kullanıldı Ki, Stoklarda Kalmadı

Kışanak: İzmir\'de Konuştu: O Kadar Gaz Kullanıldı Ki, Stoklarda Kalmadı

İzmir'de Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) desteklediği bağımsız adaylar için miting düzenlendi.

04.06.2011 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) desteklediği bağımsız adaylar için miting düzenlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren BDP'nin eski genel başkan yardımcısı, Siirt bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak, "Başbakan Kürt halkının direnişini kırmak için bu yıl o kadar çok gaz bombası kullandı ki stoklarda bile kalmadı" dedi.

Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitinge gelenler, aramadan geçerildikten sonra alana alındı. Alanda yasa dışı terör örgütü PKK lehine sloganlar atılırken, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan posterleri açıldı. BDP'nin desteklediği İzmir 1'inci bölge bağımsız milletvekili adayı Mehmet Tanhan ile 2'inci bölge bağımsız milletvekili adayı Erdal Avcı platforma çağrılarak tanıtıldı.

Başbakan Erdoğan'a zamcı, gazcı ve kasetçi benzetmesinde bulunan Gültan Kışanak, "Mitinginde diyor ki, 'Bu BDP'lilerin ses kaydı var, yakın zamanda yayınlanır. ' Başbakan kime sipariş verdin, kime hazırlattın? Kimsenin haberi yokken sen nerden biliyorsun ses kaseti olduğunu. Başbakan yanılıyor bu halkın yalana karnı tok. Artık herkes kimin ne olduğunu anladı" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın tek başına anayasa yapmak için 367 milletvekili istediğini savunan Kışanak, şöyle devam etti:

"Bu halk, Kenan Evren'leri, 12 Eylül zulmünü, JİTEM'i ve faili meçhul cinayetleri gördü, yılmadı. Onurlu şekilde dimdik ayakta. Tüm Türkiye halkı 1977 yılındaki 1 Mayıs katliamını gördü. Başbakan bu halkın karşısında bir bir dökülenleri görsün. "

Gültan Kışanak, Kenan Evren'i kasteden Kışanak, "Gidip Marmaris'ten villa alarak resim yapanların yanında ressamlık kursu almaya başlasın" diye konuştu. İzmir bağımsız milletvekili adayları Tanhan ve Avcı'nın da konuşmalarının ardından, mitinge katılanlar, Kürtçe söylenen şarkılar eşliğinde halay çekerken yasa dışı terör örgütü PKK lehine sloganlar atarak Abdullah Öcalan posterleri açtı. Miting sırasında çok sayıda polis güvenlik önlemi alırken, miting sonrası katılanlar dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kışanak: İzmir'de Konuştu: O Kadar Gaz Kullanıldı Ki, Stoklarda Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement