Kışanak, Kocaköy ve Lice'de Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kışanak, Kocaköy ve Lice'de Muhtarlarla Buluştu

Kışanak, Kocaköy ve Lice\'de Muhtarlarla Buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak aynı gün içerisinde Lice ve Kocaköy muhtarlarıyla bir araya geldi.

26.06.2014 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amed Stratejik Plan çalışmaları kapsamında ilçelerdeki muhtarlarla yapılan toplantılar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak; DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte önce Kocaköy ardından Lice'ye giderek muhtarların sorun ve taleplerini dinledi.

Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanları Bervan Elif Kılıç ve Afullah Kar'ın karşıladığı Kışanak, muhtarlara yaptığı konuşmada, "Eksiklerimiz, ihtiyaçlarımız, sorunlarımız var. Ancak hep birlikte bunun üstesinden gelecek ve büyük fark yaratacağımıza inanıyorum" dedi. İlçe ve köylerdeki yaşam kalitesini arttıracaklarını söyleyen Kışanak, bunun için planlı çalışmanın önemli olduğunu ve muhtarlarla Büyükşehir Belediyesi'nin iletişiminin devam edeceğini söyledi.

9 BÖLGE ŞEFLİĞİ KURULDU

Yeni yasa ile birlikte ilk kez Büyükşehir Belediyesi'nin köylerle ilgili çalışmalardan sorumlu olduğunu belirten Kışanak, "Sizler de bizim yönetimimizin ortağı ve paydaşısınız. Kocaköy'ün en iyi hizmet alması için paydaşsınız" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde kurumsallaştığını söyleyen Kışanak, altyapı sorunlarının çözülmesi için DİSKİ Şube Müdürlüğü'nü kurduklarını söyledi. Yollarla ilgili de 9 bölge şefliğini kurduklarını aktaran Kışanak, "Yollar merkezden yönetilecek bir iş değil. En kısa zamanda yerinden ve hızlı bir şekilde çalışmaları sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kocaköy'ün yollarının diğer ilçelere göre daha iyi durumda olduğunu belirten Kışanak, "Çok fazla eksiği yok. Mevcut yollar bozulmuş, bakım ve onarım çalışmaları ve asfalt çalışması Ağustos ayı itibarıyla yapılacak. Asfalt olmayan 13 kilometrelik bir yola da yeni asfalt yapacağız" dedi.

SUYUMUZU TASARRUFLU KULLANALIM

İçme suyuyla ilgili sıkıntı olmadığını ancak bahçelerde kullanmaktan kaynaklı sıkıntı yaşandığını söyleyen Kışanak, bu konuda duyarlılık gösterilmesini istedi. Kışanak, "Bu kaynak hepimizin. Suyumuzu tasarruflu kullanacağız ve sulama yapmayacağız. Bağ, bahçe, sebze ekiciliği artsın çoğalsın bunu istiyoruz ama içme suyuyla yapmamalıyız" dedi

Kanalizasyon konusundaki eksikliğin ihaleyi alan firmanın yarım bırakmasından kaynaklı olduğunu söyleyen Kışanak, 2013 yılı itibarıyla ilçede kanalizasyon sorunu kalmadığı gibi kirli suyun temizlenmesi için arıtma tesisinin de kurulacağının müjdesini verdi.

Kışanak'a toplantının yapıldığı Kocaköy Lisesi Müdürü tarafından adına dokunmuş bir çorap ve çiçek hediye edildi. Kışanak daha sonra beraberindekilerle birlikte DİSKİ Şube Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

LİCE'DE HALKLA BULUŞMA

Daha sonra Lice ilçesine gelen Kışanak, buradaki 70 muhtarla ve Lice halkıyla Fis Dinlenme Tesisleri'nde bir araya geldi. Lice Belediyesi Eşbaşkanı Rezan Zoğurlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda, "Bizler hep beraber bir halk olarak ayakta kalmaya sorunlarımızı çözmeye ve kendi geleceğimizi yaratmaya çalışıyoruz" diyen Kışanak, yerel yönetimlerin de halkın kendi özgürlüğünü sağlama, özgün özerk yönetimlerini oluşturmanın bir parçası olduğunu söyledi. Öncelikli olarak halka dayalı bir çalışma yöntemiyle, açık, şeffaf ve demokratik biçimde halkla birlikte bütün süreçleri paylaşarak çalıştıklarını söyleyen Kışanak, "Sizleri de yerel yönetimlerin bir parçası olarak görüyoruz" dedi.

Lice'nin yol, su ve kanalizasyon gibi çok ciddi altyapı sorunlarının olduğunu söyleyen Kışanak, ellerinden gelen imkanları kullanacaklarını söyledi. Yol çalışmalarına ilişkin Yol Şube Müdürlüğü'nün burada bir şantiye kurarak, yerinden sorunları çözeceğini söyleyen Kışanak, bu yıl Lice'de 25 kilometrelik köylerin grup yollarının asfaltlanacağını ve bunun artarak devam edeceğini bildirdi.

SUYUN MİKTARINI ARTTIRACAĞIZ

Su ve kanalizasyonla ilgili de DİSKİ'nin sahada çalışma yaparak, durum tespitinde bulunacağını ve planlama yapacağını söyleyen Kışanak, "İçme suyuyla ilgili Lice- Kulp arasında Sarım çayındaki sudan da faydalanarak hızlı bir planlama yapacağız" dedi. Lice merkezindeki yetersiz içme suyunun da yeni sondaj kuyusuyla miktarını arttıracaklarını ifade eden Kışanak, "İlçedeki su sorununun azaltmak için isale hattının bakım ve onarımı yapılacak. İlçenin atık suyla ilgili arıtma tesisi için çalışma başlatıldı. Önümüzdeki yıl temeli atılacak" diye konuştu.

Toplantıda; muhtarların sorun ve talepleri dinlenerek, daha sonra raporlaştırılmak üzere notlar alındı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak, Kocaköy ve Lice'de Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement