Kışanak: Saldırıların Hedefi Kadınlardır - Son Dakika
Güncel

Kışanak: Saldırıların Hedefi Kadınlardır

Kışanak: Saldırıların Hedefi Kadınlardır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, ziyarete gelen Fransız Feminist Kolektifi temsilcilerine, hem Şengal'de hem Kobane'de hedefin kadınlar olduğunu söyledi.

11.11.2014 21:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız Feminist Kolektifi temsilcileri Kobane ile dayanışma amacıyla bir araya geldiklerini belirtti. Kolektif temsilcileri, kadınların çalışmalarını yerinde görmek istediklerini belirterek, "Bir amacımız da Kobane direnişini, Rojava devrimini Avrupa'da görünür kılabilmektir" dedi. 5 günden bu yana bölgede olduklarını anlatan Kolektif temsilcileri Suruç'a gittiklerini, Şengal kampına gittiklerini ve buradaki kadınlarla görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak da kadın mücadelesinde "bir kadının birey olarak yanlışlara itiraz etmesi" ve "kadın dayanışmasının" başarılmasının kadınların özgürlük ve eşitlik mücadelesinde önemli olduğunu söyledi.

"Bugün Kobane'de ve Şengal'de yaşananlar aslında aynı zamanda kadınlara yönelik bir saldırıdır" diyen Kışanak, "Şengal'de Ezidi Kürt halkına yönelik, bir kimliğe, bir inanca yönelik bir saldırı vardı. Ama görüyoruz ki özel hedefte kadınlardı. Kadınlara karşı, kadını kabul etmeyen ve kadınları bir şekilde köleleştirmeyi düşünen, kadınları cariye olarak alıp, satan bir karanlık zihniyetin, erkek egemenlik sisteminin en karanlık sayfasını biz Şengal'de yaşadık" şeklinde konuştu. Aynı şeyin Kobane'de Rojava devrimini hedeflediğini anlatan Kışanak, "Rojava Kürdistan'ındaki halklar saldırıya muhataptır. Ama asıl hedef yine kadınlardı. Çünkü Rojava devrimi özünde bir kadın devrimiydi. Kadın özgürlüğünü hedefleyen bir devrimdi. Tabi kadının güçlü katıldığı ve kendisinin gerçekleştirdiği bir devrimdi. O nedenle Kobane'deki saldırı kadınlara yönelik bir sadırıydı" şeklinde konuştu. Kışanak, konuklarına kadın dayanışmasından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak: Saldırıların Hedefi Kadınlardır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement