Gültan Kışanak: Çocukların Neden Dağa Gittiğini Sorgulayın - Son Dakika
Güncel

Gültan Kışanak: Çocukların Neden Dağa Gittiğini Sorgulayın

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak, çocukları PKK'nın elinde olan ailelerle ilgili " Dağın neden hala seçenek olduğunu sorgulayın." dedi.

04.06.2014 17:36  Güncelleme: 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, çpcukları : PKK'nın elinde olan ailelerin eylemine belediye ekiplerince müdahale edildiği iddialarını reddetti ve çocukların hala dağa gittiğini ve dağın neden hala bir seçenek olduğunun sorgulanması gerektiğini söyledi.

Kışanak, çocukları PKK'nın elinde olan ailelerle ilgili Habertürk canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın Kürt siyasetçileri kast ederek "Çocukları ABD'de okuyor" sözlerine, Kışanak kendi kızının yaşadıklarını anlatarak yanıt verdi.

İşte Kışanak'ın sözleri:

"BUNU TÜRKİYE'NİN BİLMESİ LAZIM"

Eylemi yapan aileler ayrıldıktan sonra belediyemizin önünde çalışmalar başlattık. Çalışma başlattığımız saatte belediyemizin önünde herhangi bir aile yoktu. 8.30 sıralarında çalışmamızı başlattık, saat 9.30,10.00 sıralarında telefonlar açılarak aileler oraya getirildi. Yeni bir grup tertipleyip oraya getirilmek için çaba sarf edildi. Bunu Türkiye'nin bilmesi lazım.

"ÇOCUKLAR DAĞA GİDİYORSA HERKES DÜŞÜNMELİ"

Öcalan süreci koparmamak için topluma pozitif mesajlar gönderiyor. Ama henüz bu gerilimi azaltacak somut bir öneri yok. Sayın Başbakan'a düşen, gerilimi azaltacak pozitif bir dil kullanmaktır. Gelsinler hep beraber gayret edelim dağın yolunu kapayacak somut adımlar atalım. Çocuklar bile dağa gidiyorsa herkesin düşünmesi lazım. Bu seneki katılımlar içinde daha çok çocuklar varsa bu büyük bir problemdir bunu sorgulamamız lazım.

"BENİM ÇOCUĞUM TÜRKÇE BİLMEDEN OKULA BAŞLADIĞI İÇİN BUNALIMA GİRDİ"

Bir taraftan çocukların mağduriyetinden bahsedip, insanların çocuklarını siyaset konusu yapmak kadar pespaye bir şey olmaz. Bizim çocuklarımızın nasıl yaşadığını herkes çok iyi biliyor. Benim çocuğum Türkçe bilmeden okula başladığı için bunalıma girdi, konuşmayı reddetti. Ana sınıfından almak psikiyatri tedavisi almak zorunda kaldı. Üniversiteyi burslu kazandı, okulun genel sekreteri, ‘Annenin BDP milletvekili olduğunu söylemezsen seni idare ederiz’ dedi. Kızım ağlaya ağlaya okuldan çıktı, okulu reddetti. Sayın Başbakanın yürüttüğü kampanyalar nedeniyle kızım evinde oturamadı. Çocuklarının pırlantalarını, ABD seyahatlerini herkes biliyor. En son konuşması gerekenler konuşuyor. Çocuklar üzerinden siyaset yapmasınlar. Bunu yapacaklarsa bu kendilerini vuracak bir konudur.

Gültan Kışanak: Çocukların Neden Dağa Gittiğini Sorgulayın
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gültan Kışanak: Çocukların Neden Dağa Gittiğini Sorgulayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • tcx: ulan kışanak salağı cocuklarmı dağa gidiyor yoksa sizin eşkiyalarmı kaçırıyor alayınız 1 türk etmez çocuklar dağa neden gidiyor düşünün diyen zihniyet dağ nere piknik yeri nere beyin yok sizde piknige giden çocukları kaçırtın siz sizin gibi hainler olmasa onların piknik yaptığı yeri pkk ya haber kim haber verecek sonrada onları kurtaran kahramanmı ilan edileceksiniz yuh sana 16 2 Yanıtla
  • MEMOLİ: PİKNİĞE GİTTİLER YA NE SORGULAYACAN 8 1 Yanıtla
  • Sercan: Dağa çıkmayı seçenek olarak insan dışındaki mahluklar seçer. Ayrıca oraya çıkan herkezin geri kaçmak istediğini , kaçmak isteyenlerin yakalanması durumunda öldürüldüklerini de biliyoruz. Artık, ne DTP ne CHP nede diğer siyasiler, siyaset dahi yapamıyor. Hatta uyduracak söyleyecek, söylendiğinde ciddiye alınacak bir söylem dahi yapamıyor. İlginç. 5 2 Yanıtla

Advertisement