Kışanak'tan Ergani'ye Su Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Kışanak'tan Ergani'ye Su Müjdesi

Kışanak\'tan Ergani\'ye Su Müjdesi

Yapımı tamamlanan Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Pompa İstasyonu'yla, Ergani'de artık sular kesilmeyecek, herkes gönül rahatlığıyla arıtılmış suları içebilecek.

16.05.2016 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Ergani'ye giderek, Büyükşehir, DİSKİ ve Ergani Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. Kışanak, daha sonra vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. İlk olarak Ergani Belediyesi'ni ziyaret ederek, Belediye Eş Başkanı Ramazan Kartalmış'dan ilçede yapılan çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi alan Kışanak, daha sonra Eş Başkan Kartalmış ve ilgili belediye yetkilileriyle birlikte DİSKİ tarafından yapılan İçme Suyu Arıtma Tesisi'ni gezdi.

Gelen suyun arıtılıp son tahlilleri yapıldıktan sonra ilçeye verildiği, tesisin kapasitesinin 195 litre saniye olduğu ve ilçeye dün itibariyle su verildiği bilgisini Ham Su Arıtma Tesisi Müdürü Selahattin Tan'dan alan Kışanak, arıtılmış sudan içti, ardından Ergani'de artık suların kesilmeyeceğini, ilçede yaşayan vatandaşların gönül rahatlığıyla arıtılmış suları içebileceğini açıkladı.

POMPA İSTASYONU'NU İNCELEDİ

Daha sonra Dicle Barajı'nın membasından alınan suyu yeni yapılan Arıtma Tesisi'ne pompalayan Pompa İstasyonu'nu inceleyen Kışanak, DİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Kemal Buluş'tan istasyon hakkında bilgi aldı. Buluş, Dicle Barajı'nın altında 8 metre derinlikte 800'lük borularla suyun alındığını, ilçeye dalgıç tipi pompalarla suyun pompalandığını söyledi. Daha sonra tesisin ana kumanda merkezini inceleyip bilgi alan Kışanak ve Kartalmış, Ergani Belediyesi tarafından düzenlenen Yenişehir ve Ergani Piknik Alanı'nı gezdi.

YENİŞEHİR PARKI VE PİKNİK ALANI'NI GEZDİ

Yenişehir Parkı'nda incelemelerde bulunan Kışanak, burada yurttaşlarla sohbet etti, parka dinlenmek için gelen öğrencilerle fotoğraf çekildi. Daha sonra günde 5 bin kişinin aileleriyle gelip piknik yapabildiği Ergani Piknik Alanı'nı dolaşan Kışanak'a, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Düğün fotoğrafı çektirmek için gelinlik ve damatlığıyla Ergani Piknik Alanı'na gelen genç çiftle hatıra fotoğrafı çekilen Kışanak, daha sonra Ergani'den ayrıldı. Eş Başkan Kışanak'ın Ergani ziyaretine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, DİSKİ Genel Müdürü Selahattin Elçi ile Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turan Kapan eşlik etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kışanak'tan Ergani'ye Su Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement