Kısıtlı İmkanlarla Şampiyonlar Yetiştirmeye Çalışıyor - Son Dakika
Spor

Kısıtlı İmkanlarla Şampiyonlar Yetiştirmeye Çalışıyor

Dünya gençler ve Avrupa büyükler şampiyonluğu bulunan eski milli halterci Ekrem Celil, Antalya'da bir okulun zemin katında bulunan spor salonunda kısıtlı imkanlarla kendisi gibi şampiyonlar yetiştirmek için uğraş veriyor Celil ve öğrencilerinin tek isteği sponsorların kendilerine destek vermesi Celil: "2020 Olimpiyatları'nda Antalya'dan bir şampiyon çıkartmak istiyorum ama bunun için sporcularıma destek gerekiyor.

29.01.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN ÖZMÜŞ - Halterde Türkiye'ye gençlerde dünya, büyüklerde Avrupa şampiyonluğu getiren eski milli sporcu Ekrem Celil, aktif spor hayatının ardından Antalya'da kısıtlı imkanlarla hem engelli hem de normal sporcular yetiştirmek için çalışıyor.

Türkiye Halter Federasyonu tarafından 1998 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye getirilerek milli forma giydirilen Ekrem Celil, mücadele ettiği 68 kiloda 2000 yılında gençler dünya şampiyonu, 2001 ve 2004 yıllarında büyükler Avrupa şampiyonu, 2005 yılında da Akdeniz Oyunları'nda şampiyon olmayı başardı.

Eski milli sporcu Celil, dört yıl önce aktif spor hayatını sonlandırarak Gençlikspor Kulübü bünyesinde genç kuşak haltercileri eğitmeye başladı. Engelli gençleri de spora kazandırmak için çalışan Celil, kentteki bir okulun zemin katında bulunan salonda kısıtlı imkanlarla yeni şampiyonlar yetiştirmeye çalışıyor.

"Olimpiyatlarda Antalya'dan şampiyon çıkartmak istiyorum"

Celil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'ın Kırcaali dağ köyünde dünyaya geldiğini, halter sporunu da severek yaptığını söyledi.

Türkiye Halter Federasyonunun girişimleriyle 1998 yılında Türkiye'ye geldiğini ifade eden Celil, Avrupa ve dünya şampiyonalarında 1999-2000 yıllarından itibaren derece yapmaya başladığını anlattı.

Celil, 26 yıl süren spor hayatının ardından Antalya'da antrenörlük yapmaya başladığını dile getirerek, "2020 olimpiyatlarında Antalya'dan bir şampiyon çıkartmak istiyorum ama bunun için sporcularıma destek gerekiyor. Kendim için hiçbir şey istemiyorum" dedi.

Halter sporunu herkese duyurmak istediğini vurgulayan Celil, özellikle engelli gençleri beklediğini kaydetti. Celil, engellilerin dört duvar arasında kalmasını istemediğinin altını çizerek, "Salonumuzda 20 öğrenci çalışıyor ama bu sayının çoğalmasını, herkesin bu sporu yapmasını istiyorum. Tek amacım bu. Antrenmanlarda çalışıyoruz ancak bazı imkanlar gerekiyor. Sponsor desteği olursa daha başarılı oluruz" diye konuştu.

Salonunda 2 engelliye de eğitim verdiğini bildiren Celil, 5 engelli gencin ise imkansızlıklar nedeniyle antrenmanlara gelemediğini belirtti.

Sponsor desteği bekliyorlar

Bedensel engelli Faruk Öztürk, bedensel engelli basketbol takımında oynarken Ekrem Celil'in tavsiyesiyle haltere başladığını ifade ederek, büyük hedeflere ulaşmak istediğini söyledi.

Görme Engelliler 1. Avrupa ve 12. Dünya Halter Şampiyonası'nda masterler 125 kiloda Avrupa şampiyonluğu ile dünya üçüncülüğünü elde eden Cenk Yanık da gıda takviyesi için destek alamadıklarını kaydetti.

Yanık, sponsora ihtiyaç duyduklarının altını çizerek, "Sponsor bulursak çok daha iyi sonuçlar alır, daha iyi yerlere gelebiliriz. Daha iyi şeyler yapabiliriz. Dünya şampiyonu olabiliriz" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kısıtlı İmkanlarla Şampiyonlar Yetiştirmeye Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement