Kışlık Sebzeler Beklentileri Karşıladı - Son Dakika
Yerel

Kışlık Sebzeler Beklentileri Karşıladı

Kışlık Sebzeler Beklentileri Karşıladı

Yenişehirli çiftçiler, temmuz ayında tarlalara ektikleri kışlık sebzeleri toplamaya başladı.

08.11.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenişehirli çiftçiler, temmuz ayında tarlalara ektikleri kışlık sebzeleri toplamaya başladı.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, bugünlerde satışı gerçekleştirilen kışlık sebzelerden elde edilen kazancın beklentileri şimdilik karşıladığını anlattı. Aktaş, karnabaharın tanesinin 2 lira, brokoli ve pırasanın kilosunun 1,5 lira, ıspanağın kilosunun ise 1 liraya alıcı bulduğunu, bu satış fiyatlarının ilerleyen günlerde artmasının beklendiğini kaydetti.

Ocak ayına değin sürecek olan satışlarda kışlık sebzelere biçilen fiyatların, öncelikle hava sıcaklığına göre değiştiğini vurgulayan Aktaş, "Kışlık sebzelere talep, havaların soğumasıyla birlikte artıyor. Ancak bugünlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Havaların soğumaya başlamasıyla talebin, dolayısıyla beraberinde satış fiyatlarının artmasını bekliyoruz" dedi.

Kışlık sebzelerin toprağın suya en çok gereksinim duyduğu yaz aylarında ekildiğini belirten Aktaş, çiftçinin bu yıl ürününü sulayamayacağı endişesine kapılmadığını ifade etti. Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıl ilçede yalnızca Orhaniye ve Akbıyık sulama göletlerinden su sağlanabilmişti. Yeniköy, Burcun ve Kavaklı sulama göletleri su yetersizliği nedeniyle kullanılamamıştı. Tarlasını su ulaştıramayacağını düşünen çiftçiler de, kışlık ürünlere yönelmemiş ve ekim yapılan alanlar 5 bin dönümde kalmıştı. Bu yıl sulama suyu sıkıntısı yaşanmadığı için ekim yapılan alanlar 6 bin dönüme çıktı."

Yenişehir'de yetiştirilen kışlık sebzeler, alım yapan tüccar tarafından Bursa, İstanbul ve Ankara'daki hallere götürülüyor. Bazı alışveriş mağazalarının temsilcileri de ilçeye gelerek çiftçiden alım yapıyorlar. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kışlık Sebzeler Beklentileri Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement