Kışlık Sebzeler Yüz Güldürüyor - Son Dakika
Ekonomi

Kışlık Sebzeler Yüz Güldürüyor

Kışlık Sebzeler Yüz Güldürüyor

Samsun’un Bafra Ovası’nda kışlık sebze fiyatlarının beklenilenin üstünde olması üreticinin yüzünü güldürdü.

08.02.2016 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra Ovası'nda kışlık sebze fiyatlarının beklenilenin üstünde olması üreticinin yüzünü güldürdü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, fiyatlardaki yüksekliğin nedeninin ürün kalitesi ile bağlantılı olduğunu açıkladı. Ahmet Dursun, Bafra'da tarımsal üretim alanında iyi tarım uygulamalarının ürün kalitesini arttırdığını dile getirirken, kaliteli ürün üretiminin fiyat açısından da üreticiyi memnun ettiğini ifade etti.

Dursun "Yoğun kardan zarar görmeyen bir bölgedeyiz. Türkiye'nin dörtte bir üretimini yapıyoruz. Kış şartlarında tarladan kesip piyasaya sürebilen 3-4 noktadan bir taneyiz" dedi.

Bafra Ovası'nda yetişen başlıca kışlık ürünlerden 73 bin 350 bin dekar alanda ekilen beyaz lahana, kırmızı lahana, yerli beyaz lahana, pırasa, karnabahar, ıspanak ve brokoli fiyatlarından üreticiler ve komisyoncular memnun olduklarını dile getirdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kışlık Sebzeler Yüz Güldürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement