Kitabını Alan Şeyh Said Meydanına Koştu - Son Dakika
Güncel

Kitabını Alan Şeyh Said Meydanına Koştu

Kitabını Alan Şeyh Said Meydanına Koştu

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü nedeniyle, Dicle Üniversitesi Şeyh Sait Meydanı'nda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

08.09.2014 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi ile Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen '8 Eylül Dünya Okuma ve Yazma Günü' etkinliğine kitabını alan Diyarbakırlılar genç yaşlı demeden katıldı.

UNESCO tarafından ilan edilen ve okuryazarlıkla ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 8 Eylül Dünya Okuma ve Yazma Günü Diyarbakır'da kitap okunarak kutlandı. Şeyh Sait Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel başta olmak üzere öğretim üyeleri, Halkla ilişkiler Müdürü, SKS daire başkanı ve çok sayıda öğrenci ile vatandaşlar katıldı.

Kitabı olmayanlara ve yoldan geçen vatandaşlara ise Dicle Üniversitesi Anadolu Halk Dansları Topluluğu üyesi iki bayan öğrenci giydikleri yöresel kıyafetlerle kitap dağıttı.

Etkinliğin sonuna doğru konuşan Dicle Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Yolcu, ülkemizde okuma yazma konusunda Devlet'in ciddi adımlar attığının bilindiğini ancak hala bireysel okuma oranının çok çok düşük olduğunu söyledi.

Okulda olduğu kadar hayatta da başarılı ve mutlu olmanın en önde gelen şartının bilgi sahibi olma felsefesine dayandığına değinen Yolcu, "Yükselmek için ilim ne kadar şartsa, ilim için de okumak o kadar şarttır. Okumak ilmin ilk ciddi adımı, altın anahtarıdır Yaratılan en nitelikli varlık olan insana gönderilen Kur'an-ı Kerim'in insanlığa hitap ettiği ilk kelimesi de 'oku' emridir" diyerek okuma yazmanın önemini vurguladı.

Çok sayıda öğrenci ve vatandaşın kitap okuyarak insanların desteğini ve ilgisini çekmeye çalıştığı etkinlik kitap okuma oranının ülkemizde de gelişmiş ülkeler seviyesine çıkması temennisiyle sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kitabını Alan Şeyh Said Meydanına Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement