Kitabının Telif Gelirini Çydd'ye Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Kitabının Telif Gelirini Çydd'ye Bağışladı

Kitabının Telif Gelirini Çydd\'ye Bağışladı

Sedef Kabaş, Muazzez İlmiye Çığ ile gerçekleştirdiği ve Çığ'ın yaşamından belgelerle kesitler sunan, 'Muazzam Muazzez' söyleşi kitabının telif haklarını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışladı.

17.11.2016 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sedef Kabaş, Muazzez İlmiye Çığ ile gerçekleştirdiği ve Çığ'ın yaşamından belgelerle kesitler sunan, 'Muazzam Muazzez' söyleşi kitabının telif haklarını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışladı. Kabaş, kitabın Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Gürkan Hacır ile birlikte bugün ÇYDD'nin Şişhane'deki Merkezi'ndeydi. Kabaş ve Hacır, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl Öztorun tarafından karşıladı.Hacır Öztorun'a kitabın bugüne kadarki telif gelirlerinin yer aldığı banka dekontunu sundu.

ŞEREFLE KABUL ETTİK

Kitabın amacının Muazzez İlmiye Çığ'ın genç kuşaklara tekrar anlatılması, yaşam çizgisi, Atatürk'ün Cumhuriyetine olan bağlılığı ve özellikle Arkeoloji ve Hititoloji alanındaki özgün çalışmalarının genç kuşaklara tanıtılması olduğunu söyleyen Gürkan Hacır, "Sedef hanım böyle bir kitap teklifini getirdi. Biz de yayın evi olarak gururla, zevkle, şerefle bunu üstlenmeyi kabul ettik" dedi.

ÇYDD'YE BAĞIŞ

"O artık hepimizin Teyzesi" diyerek Muazzez İlmiye Çığ'dan 'Muazzez teyze' diye söz eden Hacır telifin derneğe bağışlanma fikrinin nasıl doğdunu, " Ataköy'deki evinde ilk çalışmaları yapmaya başladığımızda, 'bu kitabın telif gelirleri ne olacak' sorusu vardı hepimizin aklında. Sedef Kabaş, hiç tereddüt etmeden, 'ben bunları ÇYDD'ye, Çağdaş Yaşamın kızlarına bağışlamak istiyorum' dedi. Onu duyan Muazzez Teyze kendine has üslubuyla, 'benimki de oraya, benimki de oraya' dedi. Hiç tereddüt edilmeden ÇYDD'ye, merhum hocamızın bize emanet ettiği bu vakfa, şerefle, gururla, büyük bir şevkle bu bağışı yapma kararı alındı" sözleriyle anlattı.

ÇYDD'DEN TEŞEKKÜR

Dernek olarak amaçlarının Cumhuruiyet kazanımlarını korumak, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak olduğunu hatırlatan ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl Öztorun, "Biz bunları derken karşımızda iki Cumhuriyet kadını. Eğitim alanında maddi manevi sosyal sorumluluk duymak ve gerçekten çağdaş bir topluma ulaşmak için katkı vermek gerektiğini örnek bir tavırla sergiliyorlar" diyerek Çığ ve Kabaş'a teşekkür etti.

KİTABININ ANLATTI

"Muazzam Muazzez kitabı, yıllar öncesinden, binlerce yıl öncesinden, yani Sümerler'den, Hititler'den, Akat'lardan bir yolculuğa başlatıyor sizi ve yakın tarihimize kadar uzanıyor. Nedir o? Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyetin ilk yılları, Atatürk'ün ilke ve devrimleri ve oradan da günümüze kadar geliyor." diyerek kitap hakkında bilgi veren Sedef Kabaş sözlerini şöyle sürdürdü: İçinden geçtiğimiz bu süreci de çok etkili ve kapsamlı şekilde irdeleyen bir çalışma bu. Hem de nasıl? Tarihi belgeler ve yaşanmış gerçek hikayelerle. Kimse kalkıp da bu kitabı okuyan insanlara, 'ama tarih şöyle ama böyle' diyemez. Çünkü burada hepsi yaşanmış belgelerle ortaya konulmuş gerçekler. Ben de Muazzez teyze derim kendisine. Gerçekten hiç tereddütsüz kitabın gelirini, bağışlamayı birlikte karar verdik. Neden bu kararı verdik? Çünkü Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatmak, bunu genç nesiller üzerinden yaşatmak kaygısını, misyonunu taşıyan bir dernek olduğu için. O yüzden biz nacizane bir bağışta bulunduk. Sağolun siz böyle bir teşekkürde bulundunuz. Bizim bugüne kadar sizin yaptığınız işler, üstlendiğiniz görevler, gerçekleştirdiğiniz muhteşem projeler için toplum olarak, Türkiye olarak size teşekkürlerimizi sunmamız lazım. Sizin yaptığınız hizmetlere teşekkür etmek için buradayım."

TÜRKİYE'Yİ KİM KURTARACAK?

Kendisine son dönemde en sık sorulan sorulardan bir tanesinin 'Türkiye'yi kim kurtaracak' olduğunu söyleyen Kabaş, konuşmasını şöyle tamamladı: Türkiye'yi bir lider, bir parti, bir ideoloji, ya da bir siyasi görüş kurtarmayacak. Bir başkan ise hiç kurtarmayacak. Peki Türkiye'yi kim kurtaracak? Bakın bence Türkiye'yi kim kurtaracak: Türkiye'yi, gerçekleri arayan ve sorgulayan, biat kültürünü reddeden, kula kulluk etmeyen, özgür, kendine güvenli, İdealist, ne istediğini bilen ve bunu yapmak için de sonuna kadar mücadele eden ve özveride bulunan, sadece kendini değil, vatanının, milletinin ve bu toplumun geleceğini düşünen ahlaklı, duyarlı, vicdanlı, insana, çevreye saygılı, özdeğerlerine sahip çıkan, Atatürk'ün vizyonuna, ideallerine,ülküsüne, dört elle sarılan, 'yurtta sulh, Cihan'da sulh' diyen, 'kadın erkek eşittir' diyen, 'adalet mülkün temelidir' diyen, 'en hakiki mürşit ilimdir' diyen, irfanı hür, vicdanı hür nesiller kurtaracaktır.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kitabının Telif Gelirini Çydd'ye Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement