Kıtalararası Yüzme Yarışı İçin Seçmeler Devam Ediyor - Son Dakika
Spor

Kıtalararası Yüzme Yarışı İçin Seçmeler Devam Ediyor

Bu yıl 28.’si düzenlenecek olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın İstanbul seçmeleri devam ediyor.

21.05.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 28.'si düzenlenecek olan Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın İstanbul seçmeleri devam ediyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 'Herkes için spor' temasına uygun olarak düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 28.'si 24 Temmuz Pazar günü İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek. Anadolu yakasında Kanlıca'dan başlayarak Avrupa yakasında Kuruçeşme'de son bulacak olan yarışma ülke tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor. İstanbul Boğazı'nda bu yıl 2 bini aşkın sporcunun kulaç atması bekleniyor.

İlk durak olan İstanbul'da seçmeler tüm hızıyla sürüyor. TYF Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleşen seçmelerde Türk ve yabancı yüzücü adayları yarışa katılabilmek için 800 metrelik parkurda kulaç atıyor.

SANVAR: "İNANILMAZ BİR KATILIM SAYISI OLDU"

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanvekili Zeynep Nilüfer Sanvar, İstanbul'da gerçekleşen seçmelerde ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. 2 haftadır seçmeler yaptıklarını ve seçmelere 689 kişiyle geçen hafta başladıklarını belirten Sanvar, "Bu hafta kayıt sayımız 169 kişi ve yarın da devam edecek. Randevu sistemiyle ilk defa bu sene yapmaya başladık. İnanılmaz bir katılım sayısı oldu İstanbul'da olduğundan dolayı. 2 haftaya böldük. Bir dahaki hafta Adana'ya gideceğiz, orada seçmelerimiz olacak. Haziran'ın ilk haftası İzmir'de olacak, ondan sonraki hafta da Ankara'da yapacağız. 2 bin 89 kişiyi tamamlayacağız" dedi.

"800 METRE SEÇMELERİNDE DAHA DİKKATLİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Yabancı katılımının da inanılmaz olduğuna dikkat çeken Zeynep Nilüfer Sanvar, "Her geçen gün daha da artıyor katılımcı sayısı. Türk sporcularımızın katılması önemli, yabancı sporcularımızın da turizm açısından katılması önemli. Bu sene inanılmaz bir patlama yaşadık. Özellikle burada yaptığımız 800 metre seçmelerinde daha dikkatli olmaya çalışıyoruz. Geçen sene boğazda akıntı yoktu, durgun suda yapılmıştı. Böyle bir şey ilk defa başımıza gelmişti. Boğazda genellikle büyük bir akıntı olur. Geçen sene 10 kişi fire verdik, yani yarışmayı terk ettiler. Zor bir mesafeydi. Genellikle milli sporcularımız da katılıyor, sporu bırakmış sporcularımız da katılıyor. En fazla 87 yaşında sporcumuz var. Katılım çok fazla oluyor" açıklamasında bulundu.

Yarın sona erecek olan İstanbul seçmeleri sonrası Adana, İzmir ve Ankara'da seçmeler gerçekleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kıtalararası Yüzme Yarışı İçin Seçmeler Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement