Kitap Fuarı’na Altın Çınar Ödülü - Son Dakika
Güncel

Kitap Fuarı’na Altın Çınar Ödülü

Kitap Fuarı’na Altın Çınar Ödülü

Büyükşehir Belediyesi'nin Düzenlediği Kitap Fuarı, Altın Çınar'da Kent Kültürüne Katkı Ödülü'ne Layık Görüldü

19.05.2011 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nde beş yıldır devam etmekte olan Altın Çınar Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üç yıldır düzenlediği Kitap Fuarı ile Kent Kültürüne Katkı Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, okumakla cehaletin yenileceğini söyledi.

Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde Düzenlendi

Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine bu yıl da Türkiye'nin sanat, edebiyat, siyaset ve kültür alanındaki önemli isimleri katıldı.

Makedonya Kültür Bakanı Törende

Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kanceska Milevska'nın katıldığı törende Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Vekili Nihat Gül ve organizatör Erkan Özarman yer aldı.

Yıldızlar Geçidi

Tiyatro sanatçısı Yelda Özdeş'in sunduğu ödül töreni adeta yıldızlar geçidine sahne oldu. Törene bu yılki altın çınar ödülleri sahipleri olan

UNICEF Barış Temsilcisi Esma Recepova, yazar Ahmet Ümit, tiyatro ve sinema sanatçısı Perran Kutman, tiyatro sanatçısı Serra Yılmaz, sanatçı Esin Afşar, Ayla Algan, modacı Vural Gökçaylı, gazeteci Balçiçek İlter, dizi oyuncusu Tolga Sayışman katıldı.

Barış Ödülü Kraliçe'nin

Altın Çınar Dostluk ve Barış ödülünü bu yıl UNICEF Barış Elçisi ve Gypsees Kings Queens grubunun kraliçesi Esma Recepova aldı. Recepova geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Roman Festivali'nde Gypsees Queens Kings Grubu ile birlikte muhteşem bir konser vermişti.

Kitap Fuarı Ödül Getirdi

Törende Kocaeli Büyükşehir Belediyesi üç yıldır düzenlediği Kitap Fuarı ile Kent Kültürüne Katkı Ödülü'nü aldı. Ödülü alan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Okumamız ve okutmamız lazım. Cehaleti ancak böyle yeneriz. Onun için kitap fuarına büyük önem veriyoruz" dedi.

Düşünüyorum Çünkü Okuyorum

Konuşmasında ünlü Fransız yazar Rene Descartes'in 'Düşünüyorum, öyleyse varım' sözünü hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, "Var olmak için düşünmek gerekiyor, düşünmek için ise kitap okumak lazım. Az okuyan bir toplumdan çok okuyan ve çok düşünen bir topluma ulaşmanın gayretindeyiz" şeklinde konuştu.

Ödüllerini Aldılar

Törende bu yıl edebiyat ödülünü Ahmet Ümit, sinema onur ödülünü Perran Kutman, sanat ödülünü Serra Yılmaz, Altın Çınar özel ödülünü İnan Kıraç Pera Müzesi, yaşam boyu başarı ödülünü sanatçı Esin Afşar, yaşam boyu onur ödülünü Ayla Algan, moda ödülünü Vural Gökçaylı, en iyi gazeteci ödülünü Balçiçek İlter, en başarılı dizi oyuncusu ödülünü ise Tolga Sayışman aldı.

Altın Çınar ödülünü alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın ödülünü ise bakanlık müsteşar vekili Nihat Gül aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kitap Fuarı’na Altın Çınar Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement