Kitap Fuarı'nda Zaman Makinesi - Son Dakika
Yerel

Kitap Fuarı'nda Zaman Makinesi

Kitap Fuarı\'nda Zaman Makinesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı’nda stant açan sahaflar, ziyaretçilerini geçmiş zamanda yolculuğa çıkarıyor.

20.05.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı'nda stant açan sahaflar, ziyaretçilerini geçmiş zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı tarihe tanıtlık etmiş kitap ve objelerin yer aldığı sahaf stantlarıyla ziyaretçilerine zaman makinesinin içindeymiş hissi veriyor. İlki 2009 yılında açılan Kocaeli Kitap Fuarı'nda 15 sahafla yılların tozunu yutmuş birçok neslin görmediğine tanıklık eden kitapları okuyucularıyla buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl da geleneği bozmadı. Fuarın önemli bir bölümünü sahaflara ayırdı. Uluslararası Fuar Merkezi'nde yedincisi düzenlenen 7. Kocaeli Kitap Fuarı'nda 42 sahaf stant açtı.

Kocaeli Kitap Fuarı ile Kocaeli'de okuyan, öğrenen ve geçmişini takip eden kitap dostu bir nesil yetişiyor. Sahaflar bu amacının yanında okuyucuyu geçmişle yüzleştiriyor. Yeni baskısını bulmanın imkansız olduğu tek kitaplar, eski baskılar, fotoğraflar, plaklar, posterler, kasetler, dergiler, gazeteler fuar ziyaretçilerini adeta zaman yolculuğuna çıkarıyor. Kitapların tozlu ve fakat tarihten haber veren kokuları da okuyucu da merak ve mutluluk hissi uyandırıyor.

Sahafların arasında büyük ilgi çeken stantlardan biri de bu yıl Kocaeli Kitap Fuarı'na ilk kez katılan Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi. Fuar ziyaretçileri bu stantta yakın tarihin yanı sıra Osmanlı'nın izlerine de rastlıyor. Ağırlıklı olarak tabloların sergilendiği stantta Akşam Gazetesi'nin 16 Kasım 1938 tarihli Atatürk'ün ölümünü konu alan "Bütün Memleket Matem İçinde" başlıklı haberinden İkinci Mahmut, İkinci Abdülhamit ve Sultan Abdülaziz'in kendi tuğralarıyla basılmış fermanlarına kadar farklı eserlere rastlamak mümkün. Müzayede evinde bulunması kolay olmayan nadide eserler de görülebiliyor. Bunlardan biri 100 yıla tanıklık eden Türk Bayrağı ve hilye-i şerif. Bu eser ceviz ağacı üzerine sedef kaplama olarak yapılmış. Tabloyu değerli kılan ise Hz. Peygamberin şemailini anlatıyor olması. Bu tablo İslami resim olarak da değerlendiriliyor. Sahaflar fuarın kapanış günü 24 Mayıs Pazar gününe kadar gezilebilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Fuarı'nda Zaman Makinesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement