Kitap Fuarı Şiir Dinletisi ve Panellerle Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Kitap Fuarı Şiir Dinletisi ve Panellerle Sürüyor

Kitap Fuarı Şiir Dinletisi ve Panellerle Sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Amed Kitap Fuarı, şiir dinletisi, söyleşi ve panellerle devam ediyor.

18.05.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 2. Amed Kitap Fuarı, şiir dinletisi, söyleşi ve panellerle devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı'nın "Özgürlük" temasıyla dün açılışını yaptığı 2. Amed Kitap Fuarı, kitapseverlerin ilgisi altında, şiir dinletisi, söyleşi ve panellerle devam ediyor. Amed Sanat Galerisi'nde modern şiirin öncülüğünü yapan şairlerden Bedirxan Sindi, şiirlerini okudu. Moderatör Şexmus Sefer şiir dinletisinde, Şair Sindi'nin Kürt müziğinde birçok esere ilham veren "Ey Felek" ve "Ez Keçim Keça Kurda me" gibi şiirlerin sahibi olduğunu söyledi. Sindi, 1923'te öldürülen General Şerif Paşa üzerine 1967 yılında yazdığı "Ey Felek" adlı şiirini okudu. Şairlerin birbirinden haberdar olabilmeleri için Latin Alfabesi kullanmaları gerektiğini söyleyen Sindi, şiir dinletisinin ardından katılımcılara "Guldeste" adlı şiir kitabını imzalayarak, hediye etti.

DİCLE ANTER BABASINI ANLATTI

Fuar kapsamında Dicle Anter, "Musa Anter Gazeteciliği ve Edebiyatı" konulu söyleşide babasının yazın hayatını anlattı. Aram Yayınları'nın düzenlediği söyleşide konuşan Anter, babasının gazeteciliği önemsediğini ve Kürtçe yazmak için uzun süre mücadele verdiğini söyledi. Tüm baskılara rağmen Musa Anter'in Kürtçe yazmaktan asla vazgeçmediğini belirten Anter, mizahi ve hicivli anlatımlarından örnekler verdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Fuarı Şiir Dinletisi ve Panellerle Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement