Kitap Fuarı, Yazar ve Kitapseverler Arasında Bilgi Köprüsü Oldu - Son Dakika
Yerel

Kitap Fuarı, Yazar ve Kitapseverler Arasında Bilgi Köprüsü Oldu

Kitap Fuarı, Yazar ve Kitapseverler Arasında Bilgi Köprüsü Oldu

8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda 5. gününde ağırladığı yazarlar, kitapseverlere birçok konuda bilgiler verdi.

20.05.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda 5. gününde ağırladığı yazarlar, kitapseverlere birçok konuda bilgiler verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı ağırladığı birçok yazar, akademisyen ve ünlü isimlerle kitapseverler arasında bilgi köprüsü vazifesi üslendi. Fuarın 5. gününde kitapseverlerle söyleşileriyle bir araya gelen isimler arasında ise gazeteci yazar Cem Küçük, Av. Halit Çokan, araştırmacı-yazar Sebahattin Yaşar ve Prof. Dr. Sinan Canan çeşitli konularda bilgiler verdiler.

İlk söyleşide "Yeni Türkiye" başlığı altında kitapseverlerle buluşan gazeteci-yazar Cem Küçük, geçmiş ve geleceğe yönelik analizlerde bulundu. Küçük, Türkiye'nin iç ve dış mihraklarla çevrildiğine dikkat çekerek, "Türkiye'de seçilmişlerin iktidarlarını deviremeyeceklerini anlayınca 'gezi' diye bir hadise çıkardılar. Palavralarla işbaşı yapamayacak duruma getirmeye çalıştılar. Başaramadılar. Fethullahçı terör örgütünün desteklediği hukukçuları kullanarak devirmeye çalıştılar. 'Ben sadece millete hesap veririm' diyen Erdoğan'ı yine deviremediler. Müslümanlar ne kadar cesaretli olursa devlet ve toplum o kadar büyür ve kalkınır" dedi.

İkinci söyleşide ise Av. Halit Çokan, "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" ile kitapseverlerle bir araya geldi. Karamürsel Alp Salonu'nda gerçekleşen söyleşide Av. Çokan, mevcut sistemin ürettiği sorunlara değinerek, "Başkanlık sisteminde, başkanı ve parlamentoyu direk millet seçiyor. Parlamentonun başkanın başkanlığında bir etkisi yok. İkisi de sabit süreli. Başkanın parlamentoyu fes etme yetkisi yok. Parlamentonun başkanı güvensizlik oylamasıyla düşürme yetkisi yok. Bunun neticesinde başkanlık sistemi istikrar getiriyor. Uzun süreli hükümetler görev başında kalıyor. Hızlı ve etkin bir yönetim iş başında oluyor. Kararlar arasında istikrar oluyor. Başkan sisteme hakim olduğunda anti demokratik yapıların oluşumuna engel oluyor" diye konuştu.

Daha sonra sise araştırmacı-yazar Sabahattin Yaşar, "Gençlik ve anne baba ilişkileri" konulu söyleşiyle okurlarına bilgiler verdi. Gençlerin sorunlarına duyarsız kalınmaması gerektiğine işaret ederek Yaşar, "

"Birçok öğrenci ile bir araya geliyorum. Çok yararlı gençlerimiz var. Ama sorunları olanlar da var. Gençte, çocukta bir problem varsa dönüp o aileye bakmak lazım. Bazen dramlar görüyoruz. Sebebi çocuk değil, ebeveynler. Nasihatin tesir etmemesinin tek nedeni ise, nasihat edenler bu nasihatleri kendi hayatlarında yaşamıyorlar. Onların sorunlarına duyarsız kalmamalıyız. Eğer gençlerimizde bir sorun varsa, faturayı kendimize yazmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Son söyleşide ise Prof. Dr. Sinan Canan, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda insan beyninin bilinmeyenlerini anlattı. Söyleşisinde beyin ve öğrenme hakkında önemli bilgiler veren Prof. Dr. Canan, "İnsan beynine bilgisayar terimiyle saniyede 11 milyon bit veri akıyor. Ancak gelen verinin 40 bitiyle uğraşabiliyoruz. Bugün bir web siteden okuyup öğrendiğimiz bilgi orta çağda yaşayan bir insanın ömür boyu öğrendiğine eş değer" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Fuarı, Yazar ve Kitapseverler Arasında Bilgi Köprüsü Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement