Kitap Fuarına Gençlerin İlgisi Umut Verici" - Son Dakika
Kültür Sanat

Kitap Fuarına Gençlerin İlgisi Umut Verici"

Kitap Fuarına Gençlerin İlgisi Umut Verici"

TÜYAP Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Öder: "Kitap Fuarı'nı 4 günde 140 binden fazla kişi ziyaret etti.

12.11.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder, 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nı, günde yaklaşık 25 ila 40 bin arasında öğrencinin ziyaret ettiğini belirterek, "Genç okur profili çok umut verici. Öğrenciler, genç yaşlardan itibaren okuma alışkanlığı ve fuar kültürüyle tanışıyor. Yaş ilerledikçe de bunu devam ettiriyor. TÜYAP, 33 yılda farklı kuşaklarda fuar kültürünü yerleştirdi" dedi.

Öder, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğinde "Sinemamızın 100 Yılı" temasıyla Beylikdüzü'ndeki fuar alanında düzenlenen 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'na ilişkin AA muhabirinin sorularını cevapladı.

Fuara 750'si yerli 850 yayınevinin katıldığını anlatan Cemran, fuara, kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Cemran, 4 günde 140 binden fazla kişinin ziyaret ettiği fuara, günde yaklaşık 25 ila 40 bin arasında öğrencinin geldiğini kaydetti.

Fuara Anadolu yakasından ulaşımda zorluklar yaşandığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Öder, fuar için her sene bazı anketler yaptıklarını ve yaklaşık 1500 kişiyle görüştüklerini anlattı.

Anket sonuçlarının ziyaretçi profiline ilişkin de bilgi verdiğini belirten Öder, "Anket sonuçları ziyaretçilerin en çok Büyükçekmece ve çevresinden, ikinci sırada ise Anadolu yakası ve çevresinden geldiğini gösteriyor. Bu bizi de çok şaşırtıyor. Bakırköy, Beşiktaş veya Taksim değil, ikinci sırada yer alan Kadıköy ve Anadolu yakası" diye konuştu.

Kitap fuarının ziyaretçilerinin önemli bir bölümünü Anadolu yakasından gelenlerin oluşturduğunu vurgulayan Öder, "Son yıllarda bu hep böyle. Dolayısıyla fuara ulaşıyorlar. Metrobüsle de direkt ulaşım söz konusu. Bu da çok önemli bir faktör" ifadelerini kullandı.

Fuarın benzer ölçekte, aynı büyüklükte ve nitelikte kentin farklı bir bölgesinde yapılmasına ilişkin taleplerin de hatırlatılması üzerine Öder, bunun İstanbul için söz konusu olmadığını kaydetti.

Cemran Öder, "Fuar yapılabilmesi için böyle bir altyapının, 10 bin kapasiteli otoparkın, 50 bin metrekarelik bir kapalı alanın olması gerekiyor. Mesele fuarı sadece şehir merkezine almak değil, o altyapıyı oluşturmak gerekiyor. Günde yaklaşık 25 ila 40 bin arasında değişen bir öğrenci ziyareti var. Anadolu yakasında o sirkülasyonu sağlayabilecek ve o kapasiteyi karşılayabilecek fuar düzenleme niteliğine sahip bir alan yok" bilgisini verdi.

"Doğrudan kitaba ve yazara dokunulabiliyor"

Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder, fuara gelenlerin doğrudan kitaba ve yazarına dokunabildiğini, etkinliklere katılabildiğini söyledi.

Fuarın aynı zamanda kültürel bir etkinlik olduğunu vurgulayan Öder, şöyle devam etti:

"Ziyaretçiler buraya sadece kitap almak için gelmiyor. Yazara dokunmak, yayınevi yetkilileriyle sohbet etmek ve dostluklar için geliyor. Bunun yanında azımsanmayacak ve çok önemsenmesi gereken bir genç okur profili var. Genç okur profili çok umut verici. Öğrencilerin fuarı ziyaretlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de çok önemli desteği var. Öğrenciler, genç yaşlardan itibaren okuma alışkanlığı ve fuar kültürüyle tanışıyor. Yaş ilerledikçe de bunu devam ettiriyor. TÜYAP, 33 yılda farklı kuşaklarda fuar kültürünü yerleştirdi."

Cemran Öder, fuar süresince sinema ile ilgili 50'nin üzerindeki etkinliğe, çok önemli ve değerli isimlerin katılacağını, onları görmek için gelenlerin de ziyaretçi sayısını artıracağını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kitap Fuarına Gençlerin İlgisi Umut Verici' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement