Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmak İçin Köyleri Geziyorlar - Son Dakika
Güncel

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmak İçin Köyleri Geziyorlar

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmak İçin Köyleri Geziyorlar

Niğde’de faaliyet gösteren Gülbahçe Kültür ve Eğitim Derneği, kırsal kesimde okumayı teşvik etmek için Sosyal Destek Programı kapsamında satın alınan gezici kütüphane ile kitabı köylünün ayağına götürüyor Derneğin başkan yardımcısı Göktepe, "Projenin asıl amacı kırsalda imkanı olmayan vatandaşlara gezici kütüphane ile kitap götürerek okuma alışkanlığı kazandırmak.

09.02.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BETÜL ABBAK – Niğde'de faaliyet gösteren Gülbahçe Kültür ve Eğitim Derneği, kırsal kesimde okumayı teşvik etmek amacıyla Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında satın alınan gezici kütüphane ile kitabı köylünün ayağına kadar götürüyor.

Derneğin Başkan Yardımcısı İlyas Göktepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce faaliyete geçirdikleri gezici kütüphane ile bugüne kadar 22 köyü ziyaret ettiklerini söyledi.

Köylerde kitap okumayı teşvik etmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirten Göktepe, "Projenin asıl amacı kırsalda imkanı olmayan vatandaşa gezici kütüphane ile kitap götürerek okuma alışkanlığı kazandırmak. Eğitim içerisine aileyi de çekerek okuma sevgisini aşılamak istiyoruz" diye konuştu.

Gezici kütüphanenin Niğde Valiliği SODES Projesi kapsamında, Kalkınma Bakanlığının katkılarıyla satın alındığını vurgulayan Göktepe, şöyle devam etti:

"Gülbahçe Kültür ve Eğitim Derneği olarak hazırladığımız "Spor ile Okumak" adlı projemiz Çamardı kaymakamlığımızın da desteği ile hayata geçirildi. Gezici kütüphanemiz 51 bin liraya mal oldu. Kütüphanemizde 2 binin üzerinde kitap bulunuyor. Çamardı merkez hariç toplamda 22 köyümüzün tamamını gezdik. yaz kış demeden bütün köylerimize gittik. İkinci yarıyılda da belirli günlerde köylerimizi ziyaret edeceğiz."

Köylülerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Göktepe, "Kitapları kayıt karşılığında bir hafta ya da 10 günlüğüne veriyoruz. Bu süre içerisinde kitabını bitirmemiş olanların da okuma sürelerini uzatıyoruz. Kütüphanede tarihi roman, hikaye, dini ve sosyal içerikli kitaplar yer alıyor" dedi.

Göktepe, genel olarak kahvehane, okullara ve vatandaşların toplu halde bulunabilecekleri ortamlara gittiklerini belirterek, köy sakinlerinin yoldan geçerken de aracı durdurup kitap aldıklarını kaydetti.

Çamardı Çukurbağ köyü sakinlerinden 65 yaşındaki Kemal Taşçı, şehirdeki imkanların köyde bulunmadığını, gezici kütüphaneden çok memnun olduklarını ifade etti.

Çiftçilikle uğraştığını belirten Taşçı, şunları kaydetti:

"Kışın, yaz mevsimine göre daha çok boş zamanımız oluyor. Boş vakitlerimizi okuyarak değerlendirmiş oluyoruz. Okumak iyi bir şeydir. Bilgi her zaman iyidir. Herkes okusun okumak gibi bir şey var mı? Hayatta en kötü şey cahilliktir. Gezici kütüphaneden kitap alıyoruz. Okuyup, veriyoruz sonra yerine başka kitap alıyoruz."

Çukurbağ Kuran Kursu öğrencilerinden Esme Sırlı (41) ise Kuran Kursu hocasının da zaman zaman kitap verdiğini ifade ederek, "Okumayı çok seviyorum ama ne kadar da olsa okumam o kadar hızlı değildi. Son 3 yılda ilerledi. Bu şekilde hizmetle daha da memnun kaldık" dedi.

İlkokul 3. sınıf öğrencisi Kübra Güngör, kitaplarını okul harçlıklarından biriktirdiği parayla aldığını, kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, "Keloğlan masalları, masal perisi bunları okuyorum. Kitaplarımı biriktirdiğim parayla alıyordum. Şimdi de Gezici Kütüphane'den çocuk kitabı aldım" diye konuştu. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmak İçin Köyleri Geziyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • mesut koçkesen: hizmet mükemmel tüm emeği geçenlere saygıyla teşekkür ediyorum ,yunusu ca ,ilim ilimdir ilim kendini bilmektir kişi kendini bilmesse ilim nicedir,egitim önce rahimde başlar fakat rahim ehli olması gerek, 3 1 Yanıtla

Advertisement