Kitap Okuma Anlama ve Yorumlama Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

Kitap Okuma Anlama ve Yorumlama Yarışması Ödül Töreni

Kitap Okuma Anlama ve Yorumlama Yarışması Ödül Töreni

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Kitap Okuma Anlama ve Yorumlama” yarışmasında dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar ve başarı belgesi verildi.

23.05.2014 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen "Kitap Okuma Anlama ve Yorumlama" yarışmasında dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar ve başarı belgesi verildi.

Türk Milli Eğitimi'nin genel amaçları doğrultusunda; İlkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerin kitap okumaya olan ilgisini artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba anlama ve yorumlama seviyesini görmesini sağlamak, kendine güven duygusunu geliştirmek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Kitap Okuma Anlama ve Yorumlama" yarışmasında dereceye giren öğrencilere Anadolu Öğretmen Lisesi, Cumhuriyet Ortaokulu ve Atatürk İlkokulunda ödül töreni düzenlendi.

Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Güler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci'nin katıldığı ödül törenlerinde dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar ve başarı belgesi verildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Kaymakam Fethi Savran, en faydalı ve en güzel bağımlılığın kitap okumak olduğuna vurgu yaparak," Bu çağlarda internet ve televizyon bağımlılığı ile kötü alışkanlıklar ortaya çıkmaktadır. Bizim bu bağımlılıklarımızı kitap okuma bağımlılığına dönüştürmemizin zamanı geldi de geçiyor. Neden geçiyor? Ülkeler dengesine baktığımızda maalesef ülkemiz ekonomik olarak bile 17. sırada. Kültürel miras birikimine baktığınız zaman en önde gelen ülkelerden birisi. Ama geri kalıyoruz. Geri kalmamızın en büyük nedeni de cahillik ve okumama. Yeni nesil sizlerin bu açığı kapatması lazım. Bu değişik alışkanlık ve bağımlılıkları sizin artık okuma bağımlılığına dönüştürmeniz gerekiyor." diye konuştu.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Okuma Anlama ve Yorumlama Yarışması Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement