Kitap Okuyan Bilir" Yarışması Salihli'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kitap Okuyan Bilir" Yarışması Salihli'de Yapıldı

Kitap Okuyan Bilir" Yarışması Salihli\'de Yapıldı

Türkiye çapında gerçekleştirilen ‘Kitap Okuyan Bilir’ yarışmasının ikincisi Manisa’nın Salihli ilçesinde gerçekleştirildi.

15.03.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye çapında gerçekleştirilen 'Kitap Okuyan Bilir' yarışmasının ikincisi Manisa'nın Salihli ilçesinde gerçekleştirildi.

Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin, İyilik Sevgi ve Eğitim Federasyonu (İSEF) ile birlikte ortaklaşa düzenledikleri 'Kitap Okuyan Bilir' yarışmasının ikincisi Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği hizmet binasında yapıldı. İlkokul 2. sınıftan lise son sınıfa sınıfa kadar farklı yaşlardaki öğrencilerin altı ayrı kategoride farklı kitapları okuyarak sınava tabi tutulması şeklinde yapılan sınav, iki günde dört ayrı seansta yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışma 2. sınıflar, 3. sınıflar, 4. sınıflar, 5-6. sınıflar, 7-8. sınıflar ve 9., 10.,11.,12. sınıflar olmak üzere 6 kategoride gerçekleşti.

Türkiye çapında gerçekleştirilen Kitap Okuyan Bilir yarışmasının ikincisine 7 binden fazla öğrenci katılırken, 2. Kitap Okuyan Bilir yarışmasına Salihli Özel Zuhal İlkokulu öğrencileri damgasını vurdu.

Salihli Zuhal İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Arda Kurt, Bertuğ İrşad Gök, Batuhan Özçoban ve 4. sınıf öğrencisi Enes Çekildaş kendi kategorilerinde 625 öğrencinin katıldığı yarışmada sorulan soruların tamamını bilerek birinci oldular. Armut Piş Ağzıma Düş, Mesel Şekeri ve Yaralı Kuş isimli üç kitaptan sorulan soruların tamamını yapan öğrenciler sonuçtan mutlu olduğunu belirtti.

İkincisini düzenledikleri, ödüllü kitap okuma yarışmasına yoğun ilgi olduğunu belirten Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Oktay Akyüz, "Yarışma Salihli ilçemize umarım güzel bir model olur. İlkokul 2. sınıftan lise son sınıfa kadar tüm öğrenciler, okudukları kitaplardan sınava girdi. Öğrencilerin kitap okumaları bizleri sevindirdi. Eğitimciler olarak bizler, öğrencilerimizin bol kitap okuması için dernek olarak imkanlarımız ölçüsünde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Yarışmada büyük bir heyecan yaşandığını dile getiren Akyüz, "Öğrencilerimiz, kitap okuyup bilgiyle donanırken aynı zamanda da hediyelerini alarak mutluluk yaşıyorlar. Öğrencilerimizin gözlerinde bu heyecanı görmek, bizi yeni ve farklı proje arayışlarına sürüklüyor. Ailelerimizin gündemi artık kitap okuma yarışması. Katkı ve desteklerinden dolayı tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize, teşekkür ediyorum" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Okuyan Bilir' Yarışması Salihli'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement