Kitap Okuyarak Umre Kazandılar - Son Dakika
Güncel

Kitap Okuyarak Umre Kazandılar

Kitap Okuyarak Umre Kazandılar

Esenler Belediyesi ile Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği "Bir Kitap Bir Dünya" projesinde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

21.01.2016 11:08  Güncelleme: 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan öğrenciler, Umre'ye gitme hakkı kazandı.

Esenler Belediyesi ile Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği "Bir Kitap Bir Dünya" projesinin final programı, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Programa Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı.

ÖĞRETMENLERİMİZ REHBER OLDU

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, projenin önemli bir hizmet olduğunu belirterek, "Bu hizmette en büyük görev öğretmenlerimize düştü. Proje boyunca hem öğrencilerle kitap okudular hem de öğrencilere yol göstererek rehber oldular. Gönüllük esası ile görev alan yaklaşık üç yüz öğretmenimize teşekkür ediyorum" dedi.

20 BİN KİTAP OKUDULAR

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, projenin son derece verimli olduğunu belirterek, "Binlerce çocuğumuz, yaklaşık yirmi bin kitap okumuşlar. Proje ile Türkiye'de kitap okuma oranı binde bir iken Esenler'de bu oran yüzde yirmi altı oldu elhamdülillah. Kitap okuyan öğrencilerimizin sayısının artmasını umut ediyorum" şeklinde konuştu.

ESENLER TÜRKİYE'DE BİRİNCİ

Programda son olarak Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal konuştu. Ünal, şunları söyledi: "Kitap bizim geleceğimizdir. Bu proje ile Esenler'de kitap okuma oranı yüzde yirmi altı oldu. Bu da bizi Türkiye'de birinci ilçe haline getiriyor ama yine de yetmez".

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından projede dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Birincilere Umre'ye gitme hakkı, ikincilere Balkan turu üçüncülere ise Anadolu turu hediye edildi.

BİR KİTAP BİR DÜNYA

49 Okul Koordinatörü ve 240 Grup Koordinatörünün görev aldığı projede, 1750 öğrenci toplam 19 bin 400 kitap okudu. Öğrenciler proje kapsamında kahvaltı, gezi, okuma buluşmaları gibi 100'e yakın etkinlikte bir araya geldi. 4 yıl daha sürecek proje kapsamında 96 bin kitabın öğrencilerle buluşturulması hedefleniyor.

Dereceye giren Öğrenciler:

İLKOKULLAR

1. Elif Sude Karaman (Neyyir Turan İlkokulu)

2. Esmanur Güneş (Hasip Dinçsoy İlkokulu)

3. Tuana Güven, Berat Yaşar Açar (Hasip Dinçsoy), Ömer Arda Çelik, Hasan Özer (Mehmet Akif Ersoy İlkokulu), Ebru Beyza Cesur (Ressam Şevket İlkokulu)

ORTAOKULLAR

1. Kadriye Şeyda Çetinkaya (Menderes Ortaokulu)

2. Sıla Kaplan (Menderes Ortaokulu)

3. Furkan Önder (Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Ortaokulu)

LİSELER

1. Eda Düzen (Turgutreis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi)

2. Mihriban Karakaya (Güzide Özdilek Anadolu İmam Hatip Lisesi)

3. Rabia İkikardeş (Turgutreis Mesleki Teknik Anadolu Lisesi)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kitap Okuyarak Umre Kazandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement