Kitaplardaki Roman, Hikaye ve Masal Kahramanlarını Canlandırdılar - Son Dakika
Güncel

Kitaplardaki Roman, Hikaye ve Masal Kahramanlarını Canlandırdılar

Kitaplardaki Roman, Hikaye ve Masal Kahramanlarını Canlandırdılar

Iğdır Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesi'nin Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri, okudukları hikaye, masal ve romanlardaki kahramanları canlandırdılar.

18.04.2016 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesi'nin Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri, okudukları hikaye, masal ve romanlardaki kahramanları canlandırdılar.

Çocuklarla kitapları tanıştırmak ve aralarında güçlü bir dostluk kurmak için harekete geçen Mehmet Murat İşler Sosyal Bilimler Lisesinin Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri ilginç bir çalışmaya imza attı. Hayatı sınırsız şekilde zenginleştiren kitapları, çocukların engin bir hayal dünyası kurmasında 'olmazsa olmaz' etkenlerden biri olduğunu vurgulamak ve dikkat çekmek isteyen lise öğrencileri, Rapunzel, Küçük Prens, Ömer Seyfettin'in Efruz Beyi, Notre-Dame'ın Kamburu, Sherlock Holmes ve Asker Kız gibi karakterlere büründüler.

Vali Davut Haner, birbirinden ilginç kıyafetleri ile öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Lise Müdürü Rohat Hun'u makamında kabul etti. Vali Haner, tebrik ederek, kitap hediye ettiği öğrencilere, "Hayal kurun, fakat hayallerinizi gerçekleştirmek için de gayret gösterin" dedi.

İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal'ı da ziyaret eden öğrenciler ve yöneticiler her kesimden değişik tepkiler aldı. Öğrencilerin okudukları roman, hikaye ve masal kahramlarını canlandırarak kitap okuma seferberliğine katkıda bulunmak istediğini ifade eden Lise Müdürü Rohat Hun ise şunları söyledi:

"Dizi, film ve sinemadan önce kitapların tercih edilmesi için bir farkındalık oluşturmak istedik. Çocuklarda kitap okuma alışkanlığı erken yaşlarda kazandırılması önemli. Bu konuda 'Neler yapılmalı ve çocuklara nasıl yaklaşılmalı' diyerek baktık. Bunun üzerine öğrencilerimiz okudukları kitaplardaki 15 kahramanı kılığına büründürmeyi kararlaştırdık. Öğretmenlerinin de yardımı ile bir farkındalık oluşturduk. Gittiğimiz her yerde büyük bir ilgi gördük. Böylece hedefimize ulaştığımızı gördük. Öğrencilerimi tebrik ediyorum."

- Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kitaplardaki Roman, Hikaye ve Masal Kahramanlarını Canlandırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement